Kierrätyskranssi-paja

Kierrätyskranssi-paja Lähetyskirppu

Tule askartelemaan ja ideoimaan kierrätysmateriaaleista uutta. Voit tehdä kransseja, seinä- tai vaikka pöytäkoristeita yhdessä toisten kanssa.

Seurakuntaviikolla järjestettävässä Kierrätyskranssi-pajassa, voi antaa luovuuden virrata, tutustua eri materiaaleihin ja ideoida luovasti kierrätysmateriaaleista uutta. Tapahtumassa kierrätysmateriaalit saavat uusia käyttötarkoituksia.

Tule tuunamaan kierrätysmateriaaleista kranssi omaisen haudalle, jouluksi oveen tai ystävälle lahjaksi.

Kuvassa oleva seinäkoriste on tehty kahdesta kukkavihkon aihiosta.

Materiaalin voi tuoda itse mukanasi tai käyttää Lähetyskirpun tuunauspajan kierrätysmateriaaleja. Kirpulla valmiita pohjia, joita on syntynyt mm. puretuista hautaseppeleistä ja kukkavihkoista. Näitä voi käyttää yhä uudelleen uusissa käyttötarkoituksissa.

Hautaseppeleiden ja kukkavihkojen aihioita myös jaetaan klo 13 alkaen asiakkaille.

Ympäristötyö on luomakunnan varjelemista ja huolenpitoa

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä tehdään ympäristötyötä Ympäristödiplomin ohjaamana sekä käytännön tasolla. Iisalmen seurakunnassa ympäristötyöhön osallistuvat myös vapaaehtoistyöntekijät. Iisalmen vanhalla hautausmaalla kokoontuu joukko vapaaehtoisia, jotka purkavat ja lajittelevat kierrätettäväksi hautaseppeleissä ja kukkavihkoissa käytettyjä materiaaleja. Tämä kierrätysidea lähti Iisalmelaiselta seurakuntalaiselta Eija Mäeltä.

"Menetimme suvussamme pari vuotta sitten rakkaan nuoren aikuisen, joka paitsi kulutti säästeliäästi, myös pyrki kierrättämään kaiken mahdollisen. Häntä ajatellen halusin purkaa hänen haudaltaan kukkalaitteet niiden kuihduttua. Talven kolkutellessa kukkalaitteet ehdittiin viedä silloin pois, mutta ajatus jäi itämään. Olisiko mahdollista purkaa hautausmaalla kertyvä "jäte", ja kierrättää se tai palauttaa se luonnon omaan kiertokulkuun niin, ettei se olisikaan jätettä, vaan uutta raaka-ainetta?"

Kierrätyskranssi-pajassa on mukana askartelemassa vapaaehtoisia ohjaajia ja muita kierrätyksestä kiinnostuneita. Tervetuloa mukaan!

Ylä-Savon seurakuntayhtymän ympäristötyöhön voi tutustua verkossa

Seurakuntayhtymän seurakuntien ympäristöaiheisessa
Seurakunnassa vihertää -blogissa
 julkaistaan kuukausittain kirjoituksia, joiden sisällöt kumpuavat seurakuntamme arjessa tehtävästä ympäristötyöstä.

seurakuntapuutarhuri
Ylä-Savon seurakuntayhtymä
Hautauspalvelut
Faksi: 017 833 5233
Vanha kirkkotie 13
74100 Iisalmi

Ympäristötyöryhmän vastuuhenkilö.

Ympäristötyöryhmän vastuuhenkilönä hän toimii yhdessä palvelupäällikkö Riitta Kaasisen kanssa. Ylä-Savon seurakuntayhtymän ympäristötyöhön voit tutustua täältä. Hannu Huttunen toimii ajoittain myös suntion tehtävissä.

johtava diakoniaviranhaltija
Faksi: 017 833 5233
74100 IISALMI

Toimii vs. seurakuntapastorina ajalla 30.5.–31.12.2019

Maxi Cafe, Meijerikatu 3, 74100 Iisalmi

Tule papin kanssa juttusille Maxi Cafe -kahvilaan

Istahda papin kanssa juttusille keskustelemaan sinulle tärkeästä aiheesta.