Valon messu, Lapsen oikeuksien päivä

Valon messu, Lapsen oikeuksien päivä Pyhän Ristin kirkko

Tervetuloa ammentamaan Valoa tähän kokeilevaan ja yhteisölliseen messuumme! Lapsikuoro, Nuorten musiikkiryhmä, Bona fide -kuoro. Päiväkerhoryhmän ja muidenkin toteuttamia rukousalttareita, ehtoollinen. Messupappeina Pirkko Olanterä ja Anu Backman, kanttorina Kari Haikarainen.

"Valon messu" jatkaa lokakuisen "Rauhan messun" jäljillä. Nämä arki-illan messut ovat yhteisöllisiä ja kokeilevia. Musiikki on uudempaa, "gospelhenkistä". Kulloisenkin iltamessun toteutuksessa käytetään erilaisten ihmisten lahjoja, taitoja ja kokemuksia.

Hahmoltaan tilaisuus muistuttaa joillekin tuttua Tuomasmessua. Esimerkiksi kirkkotilassa saa liikkua rukousjakson aikana eri puolille kirkkoa sijoitetuilla rukousalttareilla, kirjoittaa henkilökohtaisia esirukouspyyntöjä jne.

Valon messu osuu kansainvälisten Lasten oikeuksien päivään. Saarna toteutetaan yhteisöllisesti kuulemalla eri-ikäisiä seurakuntalaisia. Mitä lapsille kuuluu Iisalmessa, Suomessa, maailmalla? Kuinka voisimme vahvistaa ja rakastaa heitä entistä enemmän oikeudenmukaisesti, Jeesuksen esimerkkiä seuraten? Jeesus kun kohteli lapsia erityisen lempeästi ja arvostavasti.

Entä mitä kuuluu itse kuinkin "sisäiselle lapselle"?

"Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa"

Psalmi 23

vs. seurakuntapastori