Tuhkamessu - Toivon messu

ke 26.2. kello 18.30 - ke 26.2. kello 19.30
Pyhän Ristin kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 102 henkilöä koronapandemian aikana)

Tuhkakeskiviikko aloittaa pääsiäispaaston. Jumalasta virtaa toivo meille ja koko maailmalle. Paastoaminen on etsiytymistä yksinkertaisuuteen tullaksemme tämän toivon kantajiksi, Jumalan muutosvoiman läpäisemiksi. Paastoon liittyvä kehotus katumukseen on kutsu totuudellisuuteen ja kääntymykseen eli mielen muuttumiseen. Kristillinen katumus ja paasto on Kristuksen armon ja rakkauden varaan laskeutumista.

Tuhkamessu - toivon messu rakentuu lauluista ja virsistä, rukoushiljaisuudesta, Raamatun sanan mietiskelystä, lyhyestä puheesta ja ehtoollisesta.

Palveluksen päätteeksi tehdään sitä haluaville "tuhkalla merkitseminen". Pappi piirtää öljyyn sekoitetulla tuhkalla ristin otsaasi merkiksi tahdostasi aloittaa pyhä paasto.

Pastori Pirkko Olanterä ja kanttori Kari Haikarainen.

Lisätietoa kristillisestä paastosta löydät tästä.

Luterilainen paastoperinne

vs. seurakuntapastori
74100 Iisalmi

Virkavapaalla 30.9.2020. Tehtävässä 30.6.2021 saakka.