Elävän veden virrat

6. sunnuntai pääsiäisestä "Pyhän Hengen odotus", Suvivirren sunnuntai

Liturgia ja saarna: Pirkko Olanterä, kanttorina Hannu Virpi

Nähtävissä seurakunnan Youtube-kanavalta Iisalmen seurakunta youtube

Kuunneltavissa Radio sandels nettiradio tai Sandelsin taajuudella 106,3 MHz.

Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Päivän evankeliumiteksti Joh. 7: 37-39

"Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.” Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu."

Laulut "Suvilinnun lauluvihkosta" (2019).

Lahjoita KUA:n Suvivirsi-keräykseen

- tekstiviestillä: APU10 numeroon 16499 (10 €)

- MobilePay:llä: 75151 (lahjoittajan valitsema summa)

- KUA:n lahjoitussivun kautta: kua.fi/suvivirsi

- tilisiirrolla Kirkon Ulkomaanavun tilille: Nordea FI33 1572 3000 5005 04. Saaja: Kirkon Ulkomaanapu, viestikenttään ”Suvivirsi”.

Rahankeräyksen järjestäjä: Kirkon Ulkomaanapu sr

Keräyksellä kerättävien varojen käyttötarkoitus: Nuorten koulutuksen tukeminen Ugandassa Keräyslupanumero: Keräyslupa RA/2019/723, voimassa 1.1.2020-31.12.2024, koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta, myöntänyt Poliisihallitus.

Linkki Kirkon ulkomaanavun lahjoitussivulle.

vs. seurakuntapastori
Faksi: 017 833 5233