su 26.7. kello 12.00
Piirroskuva, jossa Jeesus säteilevänä ylhäällä, kolme opetuslasta maassa alhaalla ja Jeesuksen kummankin puolen Mooses ja Elia.
Pyhän Ristin kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 102 henkilöä koronapandemian aikana)

Kirkastussunnuntai.

Saarna ja liturgia Pirkko Olanterä, avustaa Kaisa Pihlajamäki.

Kirkastettu Kristus

"Hän loistaa valona,
hän säteilee kirkkautta,
hohde verhoaa hänen suuren voimansa."

Hab. 3: 4

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Tämän pyhän raamatuntekstit ym lisätietoa kirkkovuoden ajankohdasta löydät klikkaamalla tästä.