su 9.8. kello 12.00
Isäntä istuu. Hänellä on kädessään kirja, johon on merkitty palvelijan saama rahasumma. Palvelija laittaa nimensä kirjaan.
Pyhän Ristin kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 102 henkilöä koronapandemian aikana)

10. sunnuntai helluntaista - Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa

Jumala on antanut ihmisille monia hienoja lahjoja, myös elämän lahjan. Me saamme hoitaa lahjoja uskollisesti ja vastuullisesti sekä käyttää mahdollisuuksia älykkäästi ja viisaasti, totuudesta tinkimättä.

Päivän evankeliumina on Jeesuksen vertaus isännästä, joka kutsui palvelijansa koolle ja uskoi koko omaisuutensa heidän hoitoonsa. Yhdelle hän antoi viisi talenttia hopeaa, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykyjensä mukaan. Miten palvelijat toimivat? Mikä ilahdutti ja mikä vihastutti isäntää?

Evankeliumista saarnaa Pekka Kyllönen. Liturgina on Kristiina Turkki ja kanttorina Kari Haikarainen.

Raimo Kataisen vastuuryhmä. Iisalmen Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä.