Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkko ulkoapäin kuvattuna auringon paisteessa.
Kustaa Aadolfin kirkko (Alakertaan 144 henkilöä ja lehtereille 36 henkilöä koronapandemian aikana)

11. sunnuntai helluntaista - Etsikkoaikoja

Ihminen on etsijä. Ihminen etsii rakkautta, onnea, menestystä, vaikutusvaltaa, seikkailuja. Ihminen etsii uusia vuorovaikutuskeinoja, keksintöjä, näkemyksiä, maailmankatsomuksia. Ihminen etsii myös jotain itseään korkeampaa.

Kirkkoisä Augustinus on todennut osuvasti: "Jumala, sinä loit minut itseäsi varten ja sydämeni on levoton, kunnes se löytää levon sinussa."

Ihmisen elämässä on aikoja, joina Jumala erityisesti vetää häntä puoleensa", sanoo vanha kristinoppi ja kutsuu tällaisia aikoja etsikkoajoiksi. Profeetta Jesaja (55:6) kehottaa: "Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä!"

Saarna ja liturgia Kristiina Turkki, kanttori Hannu Virpi

Iisalmen seurakunnan jumalanpalveluksia voit katsoa seurakunnan omalla YouTube -kanavalla suorana lähetyksenä. YouTube-kanavalle pääset tästä.