Sanajumalanpalvelus, 75- vuotiaiden syntymäpäiväjuhla

yksi punainen ruusu
Kustaa Aadolfin kirkko (Alakertaan 144 henkilöä ja lehtereille 36 henkilöä koronapandemian aikana)

23. sunnuntai helluntaista - Antakaa toisillenne anteeksi

Tänään on ilo yhdessä onnitella vuonna 1945 syntyneitä seurakuntamme jäseniä, jotka tänä vuonna ovat täyttäneet tai täyttävät 75 vuotta! He saavat kirkossa lahjaksi kirjan tai cd-levyn.

Tänään onnittelemme myös isiä ja ukkeja, vietämmehän isänpäivää. Siunausta kasvatustehtävään!

Päivän evankeliumissa Jeesus kehottaa antamaan katuvalle anteeksi 77 kertaa. Kenellä riittää pitkämielisyys antaa sama vääryys anteeksi 77 kertaa? Anteeksi antaminen on välillä hirvittävän vaikeaa. Katkeruus kalvaa mieltä ja viha vie voimia. Mikä avuksi?

Isä meidän –rukouksessa Jeesus käskee ensin pyytää: ”Anna meille meidän syntimme anteeksi.” Vasta sitten hän neuvoo jatkamaan: ”…niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.” Kirkkomme katekismuksen mukaan tämä rukous on ”luottamusta siihen, että Jumala Jeesuksen Kristuksen tähden antaa varauksetta ja ilman ehtoja meille koko syntivelkamme anteeksi. Jumalan rakkaus saa meidät tekemään toisille niin kuin Jumala on tehnyt meille. Emme voi olla armottomia edes vastustajillemme, koska Jumala on ollut ja on jatkuvasti meille armollinen.” Voisimmeko turvautua Jumalan armollisuuteen silloin, kun on vaikea antaa anteeksi?

Saarna ja liturgia Kristiina Turkki, avustaa diakoniatyöntekijät Ritva Mustonen ja Anu Naakka, kanttorina Kari Haikarainen.

Seurakunnan tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskeja valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan. Otathan maskeja tarvitsemasi määrän tullessasi kirkkoon ja muihin tilaisuuksiin.

diakoniaviranhaltija
74100 Iisalmi