Pyhän Ristin kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 20 henkilöä)

2. sunnuntai loppiaisesta. Päivän aihe: Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa.

Päivän evankeliumi kertoo: "Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan."

Kun jumalanpalveluksessa tuli vapaasti valittavan profeettatekstin lukemisen aika, Jeesus nousi seisomaan ja ilmoittautui näin lukijaksi. Jeesus valitsi luettavakseen Jesajan profetian ja avasi kirjakääröstä luvun 61. Se ei varmasti ollut sattumaa, sillä luettuaan tekstin Jeesus sanoi: ”Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen.”

Tämä oli juhlallinen aloitus Jeesuksen julkiselle toiminnalle Nasaretissa.

Tuletko sinäkin tapasi mukaan kirkkoon? Tai osallistutko radion, television tai netin välittämään jumalanpalvelukseen, nyt kun koronarajoitteiden vuoksi kirkkoon voi kokoontua enintään vain 20 henkilöä?

Saarna Kristiina Turkki, liturgia Tomi Kallanne, kanttori Hannu Virpi.

Seurakunnan tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskeja valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan. Otathan maskeja tarvitsemasi määrän tullessasi kirkkoon ja muihin tilaisuuksiin. Huomioithan, että kirkkoon mahtuu vain 20 henkilöä koronarajoitteiden vuoksi.