Kolme laskiaispullaa
Kustaa Aadolfin kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 60 henkilöä)

Laskiaissunnuntai

Saarna ja liturgia Tomi Kallanne, avustajana Juha-Pekka Lappalainen, kanttorina Kari Haikarainen.

Laskiaissunnuntai on viimeinen pyhäpäivä ennen suuren paaston alkua.

Vielä laskiaistiistaina kristityt kaikkialla maailmassa herkuttelevat ja nauttivat huolettomasti Jumalan kaikista hyvistä lahjoista, mutta tuhkakeskiviikosta lähtien kirkko paastoaa. Paasto kestää 40 päivää ja loppuu pääsiäiseen.

Mistä juuri sinä voisit paastota tänä vuonna?

Paasto ei välttämättä tarkoita ruoan ympärille keskittynyttä elämäntapamuutosta. Paastoamisen tarkoituksena on tehdä elämästä kaikin tavoin kevyempää ja väljempää, jotta Jumalalle ja hänen tahtonsa toteutumiselle tulisi meissä enemmän tilaa. Kristus itse kehotti meitä pitämään itsestämme huolta myös silloin, kun paastoamme. Älä siis suhtaudu paastoon turhan ryppyotsaisesti, vaan paastoa siten, että voit nauttia elämästä ja kokea pyhyyttä ilman turhanpäiväisiä häiriötekijöitä.