su 28.2. kello 12.00
Vanha etsaus, jossa Jeesus istuu aterialla fariseuksen kodissa, ja nainen pesee hänen jalkojaan.
Pyhän Ristin kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 40 henkilöä)

2. paastonajan sunnuntai

Saarnaa Tomi Kallanne, liturgia Kristiina Turkki, kanttorina Hannu Virpi. Yhteiskristillinen Israel-pyhä.

Pyhäpäivän otsikkona on Rukous ja usko. Kulkiessaan kohti ristin kuolemaa Jeesus Nasaretilainen näytti jumalallisen voimansa lievittämällä ihmisten hätää ja kärsimystä.

Jeesuksen luo tulleet ihmiset osoittivat monin eri tavoin, miten he uskovat ja luottavat siihen, että Jeesus voi auttaa heitä. Toiset tulivat Jeesuksen luo anoen ja pyytäen – jopa apua huutaen. Toisten rukous oli hiljaista kunnioitusta ja äänetöntä läsnäoloa Jeesuksen kanssa. Kaikille niille, jotka omien vaikeuksiensa keskellä uskaltavat lähestyä Jumalaa sanoin, teoin ja äänettömin huokauksin, Jeesus vastaa: ”Uskosi on pelastanut sinut."

Kuva: Phillip Medhurst, CC BY-SA 3.0