su 18.4. kello 10.00
On yö. Jeesus on paimen, joka seisoo lammasaitauksen portilla. Aitauksessa on useita lampaita. Jeesuksella on karitsa sylissään ja paimenen sauva kädessään. Hän puolustaa lampaita neljän suden hyökkäykseltä.
Kustaa Aadolfin kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 90 henkilöä)

2. sunnuntai pääsiäisestä - Hyvä paimen

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu." Psalmi 23 on yksi rakastetuimmista Raamatun kohdista. Se kuvaa ihmisen suhdetta Jumalaan ja Jumalan huolenpitoa.

Psalmi puhuu vertauskuvallisesti siitä, kuinka elämän maisemat vaihtelevat. Välillä ihminen saa levätä vihreillä niityillä ja nauttia raikkaasta vedestä, on hyvä ja onnellinen olo. Toisinaan elämän maisemat ovat karut. Ihminen joutuu kokemaan ahdistusta pimeässä laaksossa ja tuskaa piikkipensaikoiden repiessä haavoille. Erilaiset elämän vaiheet kuuluvat jokaisen ihmisen elämään. Jumalaan turvaavallekaan ei ole luvattu yksinkertaista ja helppoa elämää. Sen sijaan Jumala lupaa olla kanssamme joka päivä ja joka hetki.

Psalmirunoilija sanoo luottavaisesti Jumalalle: "Sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi."

Messu striimataan Iisalmen seurakunnan Youtube-kanavalle (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun)

Saarna ja liturgia Kristiina Turkki, avustavat vs. nuorisotyönohjaaja Veera Väisänen, Tomi Kallanne ja Liisa Toivanen, kanttori Hannu Virpi, suntio Merja Niiranen. Liisa Toivasen vastuuryhmä.