Jukka Perko Avara

su 4.6. klo 16.00
Konsertti Pyhän Ristin kirkossa

Pyhän Ristin kirkko

Muistokonsertti

"Vanhempamme Marja-Liisa ja Jaakko Sarvela toivat moneen kotiin ja yhteiskuntaankin hyvinvointia. Koronan takia emme voineet järjestää muistotilaisuuksia hautajaisten yhteydessä. Tällä konsertilla haluamme kuitenkin muistaa vanhempiamme sekä tarjota kaikille mahdollisuuden samaan." (Antti Sarvela)

Saksofonisti Jukka Perko on puhutellut kuulijoitaan kirkkokonserteillaan jo vuosikymmenen ajan. Merkkipaaluiksi ovat muodostuneet virsialbumit Kaanaanmaa (v. 2002), Maan Korvessa (v. 2008) ja Avara (v. 2011). Vuosien mittaan soitetut sadat konsertit ovat piirtäneet kauniin kaaren, johon kasvaa jatkuvasti väkevää jatkoa uuden sävelmateriaalin myötä.  Jazzin eväin ravittujen Perkon ja kitaristi Teemu Viinikaisen mukana häärii musiikin valtavirtojen ulottumattomissakin kitaroineen urheasti seilaava Jarmo Saari.

Elämän ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään Avara päätyy usein soitossaan maisemiin, joihin ei löydä muuten kuin tieltä eksymällä. Kuitenkin, kaiken versioinnin ulottumattomiin jää aina ydin, pyhä, joka ei taivu tulkintoihin. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustinen ja sähköinen. Näiden vastakohtien voimasta syntyy musiikkia, joka herkistää kuulijansa ja tarjoaa avaran ikkunan arkitodellisuuden ulkopuolelle.

Käsiohjelma 10e. Konsertin tuotto luovutetaan lyhentämättömänä Iisalmen Parkinson-kerholle.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Koko Jazz Club IISALMI

Ota yhteyttä

johtava kanttori
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi