Thaimaa
Thaimaa

"Viime vuonna pastori Sim tuli tiiminsä kanssa käymään koulullani kertomaan pelastuksesta. Samana päivänä soitin hänelle ja hän selitti minulle kaiken. Nyt uskon Jumalaan. Minut kastettiin 12. elokuuta 2018 ja käyn nyt raamattu-opetuksessa kirkolla. "- Pinpinat Kaeoprasoet, 19 vuotta

Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon taloudelliset resurssit ovat pienet. Lähetysseura tukee kirkon seurakuntatyötä vahvistamalla sen taloudellista ja hallinnollista itsenäisyyttä. Lähetysseura kouluttaa kirkon työntekijöitä ja tukee kirkon teologista seminaaria Bangkokissa.

Kirkko kasvaa erityisesti Pohjois-Thaimaan köyhissä vuoristokylissä vähemmistökansojen parissa. Lähetysseura on mukana akenkielisessä raamatunkäännöstyössä ja luomassa kirjakieltä lua-kansalle. Lähetysseura tukee myös muulla tavoin seurakuntatyötä vähemmistökansojen keskuudessa, muun muassa musiikkityötä kehittämällä.

Lähetysseura on myös mukana kehittämässä kirkon diakoniatyötä. Kirkko on jo pitkään tehnyt kummilapsityötä ja tukenut näin vähävaraisten lasten koulunkäyntiä. Lapsille järjestetään myös iltapäiväkerhotoimintaa.

Lähetysseura tukee kirkkoa myös kouluttamalla seurakuntien jäseniä vapaaehtoisiksi omissa seurakunnissaan. Koulutuksen avulla he pystyvät tukemaan perheitä kasvatuskysymyksissä sekä tunnistamaan ja toimimaan syrjintää ja ihmiskauppaa vastaan.

 

Jyrki on kirkkojen johtajuuden ja teologisen koulutuksen asiantuntija. Aasian alue, asemapaikka Thaimaa.

Thaimaa

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Thaimaa on perustuslaillinen monarkia, jonka väestöstä suurin osa on buddhalaisia. Pääkaupungissa Bangkokissa asuu noin 10 miljoona ihmistä, mutta Thaimaa on edelleen pääosin maatalousyhteiskunta. Talouskasvun mukanaan tuomat edut eivät jakaudu tasaisesti. Thaimaa on monelle tuttu l,omakohde, jossa aurinkoa ja lämpöä riittää ympäri vuoden. Lähetysseuran paikallinen kumppani on Thaimaan evankelisluterilainen kirkko

Thaimaa kartalla

Anja ja Jyrki Markkanen

Ota yhteyttä

lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja
Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi

Osaamisalueena lähetystyö, kansainvälinen vastuu ja vapaaehtoistoiminta

Armonkoti (Kuva: Suomen Lähetysseura)