Uutiset

Uutislistaukseen

Kristiina Brask. Kuva: Petri Kekäläinen

Seurakuntaviikolla esiintyvä Kristiina Brask “Onhan se aivan mahtavaa kokoontua jälleen yhteen ihmisten kanssa”

8.10.2021 07.35

Iisalmen seurakunnan Seurakuntaviikolla #Kiitosjäsenyydestä -ilmaiskonsertissa esiintyvä Kristiina Brask odottaa, että pääsee kohtaaman ihmisiä musiikin merkeissä.  

Brask esiintyy lauantaina 16.10. Klo 18.00 Iisalmen Kulttuurikeskuksella yhdessä juuri vuoden kanttorina palkitun Ossi Jauhiaisen kanssa duo-kokoonpanolla. 

-Luvassa on kauniita hengellisiä lauluja, joiden keskiössä on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Konsertissa esitämme useita lauluja duettona, joista yhtenä mainittakoon muun muassa Andrea Bocellin & Celine Dionin yhdessä esittämä ja tunnetuksi tekemä The Prayer –laulu, Brask toteaa. 

Korona-aikana keikat ovat olleet harvassa ja Brask odottaakin, että pääsee näkemään ja kohtamaan ihmisiä turvallisesti musiikin merkeissä sekä nauttimaan yhdessä konsertista paikanpäällä. 

-Pekka Simojoen laulu "Voi mikä riemu" -kiteyttää aika osuvasti omia tuntemuksia ja ajatuksia päästä jälleen yhdessä ihmisten kanssa nauttimaan musiikista ja "viettämään yhdessä juhlaa" samalla kun kiitoksen sävelet soivat korkeuksiin, niin kuin laulussa lauletaan. Yhteyteen ja yhteyttä varten ihminen on luotu, niin onhan se aivan mahtavaa kokoontua jälleen yhteen ihmisten kanssa, Brask tuumii 

Kristiina Brask on kiitollinen monista asioista 

Seurakunta haluaa nostaa tänä vuonna esiin Seurakuntaviikolla kiitollisuutta seurakunnan jäsenyydestä, jäsenyyden kytkeytymisestä omaan kotiseurakuntaan ja siitä mitä se mahdollistaa. Samalla toivotetaan kaikki tervetulleeksi löytämään tie seurakuntalaiseksi.  

Jäsenyys paikalliseen seurakuntaan merkitsee Kristiina Braskille yhteyttä. 

-Se on sosiaaliseen yhteisöön kuulumista. Voi kohdata toisia ja tulla kohdatuksi, rohkaista ja tulla rohkaistuksi. Erehtyä, kasvaa, antaa anteeksi ja saada anteeksi, Brask kertoo 

Mistä Kristiina Brask on juuri nyt kiitollinen? 

-Voi olen kiitollinen niin monista asioita! Olen kiitollinen Jumalan johdattamasta rakkaasta ja ihanasta aviomiehestäni. Kiitollinen uudesta Joensuun kristillisestä päiväkoti-Riemusta ja sen lapsista, kiitollinen meidän seurakunnan mahtavasta ylistysporukasta ja musiikkitiimistä. Olen kiitollinen uskon lahjasta ja kiitollinen siitä, että olen armahdettu, Brask luettelee 

Kristiina Braskin ja Ossi Jauhiaisen yhteistyö jatkunut yli 10 vuotta 

Kristiina Braskin ja Ossi Jauhiaisen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2010. 

Musiikillinen yhteistyömme alkoi Kuopion Alavan kirkossa Haiti–hyväntekeväisyyskonsertin tiimoilta, jossa kerättiin varoja Haitin maanjäristyksen uhreille. Olin yhtenä laulajana monien muiden joukossa esiintymässä tapahtumassa ja siitä saakka olemme eri tavoin musiikillista yhteistyötä tehneet, Brask kertoo. 

Braskilta ja Jauhiaiselta on heiltä ilmestynyt muun muassa laulut Ristillä, Embrace me ja Praise to Jesus, jonka suomenkielinen versio tunnetaan nimellä Saavumme synkiltä teiltä. Kaksikon julkaisemat ovat soineet yli 100:lla gospel –kanavalla ympärimaailmaa.  

Ossi Jauhiainen on laaja-alainen muusikko. Hän on toiminut muun muassa kirkkomuusikkona seurakunnissa, toiminut solistina maakuntaoopperaproduktioissa sekä tehnyt yhteistyötä eri musiikkigenrejä edustavien artistien kanssa niin sovittaja, säveltäjänä kuin tuottajana. Hän toimii tällä hetkellä Kuopion Alavan seurakunnan kanttorina. 

Kristiina Brask & Ossi Jauhiainen –akustinen duo Iisalmen Kulttuurikeskuksella 16.10.2021 klo 18.00. Konserttiin on vapaa pääsy.  

Iisalmen seurakunnan Seurakuntaviikkoa vietetään 10.10.-17.10.2021. Viikon ohjelman voi katsoa täältä.