Uutiset

Uutislistaukseen

Sormukset Raamatun päällä.

Vielä ehtii vihille vanhalla puukirkolla 2.2.2022 vihki-illassa!

11.1.2022 07.28

Vihki-ilta tarjoaa helposti muistettavan hääpäivän lisäksi juhlallisen ja mutkattoman tavan mennä naimisiin. Tarvitaan vain se oma rakas ja avioliiton esteiden tutkinta, joka kannattaa laittaa vireille viimeistään 17.1.2022. Seurakunta tarjoaa myös tarvittaessa todistajat, mutta omatkin todistajat ovat tervetulleita. Seurakunta tarjoaa myös kakkukahvit vihkimisen jälkeen. 

Ainutlaatuisessa vihkitilaisuudessa 2.2.2022 Kustaa Aadolfin kirkossa vihitään samana iltana useita pareja. Vihki-ilta alkaa klo 17.00 ja parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Oman vuoronumeron saa kirkolta. Vihki-illassa voidaan toimittaa myös maistraatissa solmitun avioliiton siunaaminen.  

Vihki-illassa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös parien toiveita. Parit keskustelevat papin kanssa ennen vihkimistä ja kanttorille voi esittää häämarssitoiveen. 

-Parit vihitään yksi kerrallaan. Paikalla ei välttämättä ole muita kuin pappi, kanttori ja tietenkin vihkipari eikä itse vihkiminenkään kovin kauan kestä, joten tilaisuus on myös terveysturvallinen, toteaa Iisalmen seurakunnan seurakuntapastori Heli Heikkinen 

Kustaa Aadolfin kirkkoon kyllä mahtuu isompikin joukko, mutta mahdolliset koronarajoitukset kannattaa ehdottomasti tarkistaa ensin. Iisalmen seurakunta pyrkii kaikessa toiminnassaan ehkäisemään koronatartuntoja sekä noudattaa rajoitusten suhteen viranomaisten ja piispan ohjeita ja määräyksiä. 

-Vihki-illassa voi mennä nyt naimisiin ja halutessaan voi järjestää myöhemmin isommat juhlat, kun koronarajoitukset antavat siihen mahdollisuuden, Heikkinen kommentoi. 

Vihkimisen jälkeen pari saa seurakunnalta häälahjaksi vihkiraamatun ja tarjolla on kakkukahvit.   

Mukaan kirkolle tarvitaan vain avioliiton esteiden tutkintatodistus ja henkkarit. 

-Vihki-iltaan osallistuminen on ilmaista, Heikkinen muistuttaa 

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (ylasavonseurakunnat.fi) Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Tutkinta tulisi laittaan vireille viimeistään kaksi viikkoa ennen häitä eli vihki-iltaan tähdätessä 17.1.2022. Lakisääteinen tutkinta-aika on 7 vuorokautta. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (ylasavonseurakunnat.fi) Esteiden tutkinnan voi tilata myös esteidentutkinta.fi -sivustolta.   

Kirkollisessa vihkimisessä vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä ev. Lut. kirkon jäseniä.  

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, seurakuntapastori Heli Heikkinen, 044 733 5255, heli.heikkinen@evl.fi 

Iisalmen seurakunta, kirkkoherra Sanna Komulainen, 044 733 5200, sanna.komulainen@evl.fi