Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Kansainvälisesti keräyksellä autetaan erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he eivät joutuisi ihmiskaupan uhreiksi.

Suomessa vuoden 2017 Yhteisvastuu-varoin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Vuoden 2017 kansainvälisenä esimerkkikohdealueena on Lähi-itä. Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ auttaa erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he pystyisivät rakentamaan hyvän elämän eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.  Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa pakolaisille muun muassa englanninopetusta, ammatillista koulutusta sekä psykososiaalista tukea. Ulkomaanapu järjestää vapaa-ajan toimintaa, kuten jalkapalloa ja sirkuskoulua. Keräysvaroja käytetään myös pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön Keski-Afrikan tasavallassa, Ugandassa ja Myanmarissa.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Iisalmen seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumia

Yhteisvastuu-konsertti

Maanantaina 17.4. klo 18 Kustaa Aadolfin kirkossa "Saksofonin suuria tunnelmia", Esa Pietilän konsertti.
Ohjelma 10€, tuotto Yhteisvastuulle. Lue lisää Esa Pietilästä täältä.

Virsi- ja Viini-ilta Raatihuoneella la 29.4 klo 18–20

Tule viihtymään ja veisaamaan uusia virsiä sekä nauttimaan illasta & hyvästä ruoasta. Lipun hinta 25€ sis. illallisen, joka  on runsas kylmäpöytä, jossa on mukana mm. erilaisia salaatteja, kalaa, lihaa sekä juustoja. Jokaisesta lipusta menee 8€ Yhteisvastuukeräykseen. Osallistumalla voit tehdä hyvää. Illallisen seuraksi on mahdollisuus ostaa lasi viiniä, jonka ravintola hinnoittelee erikseen.

Ilmoittaudu iltaan mukaan 10.–24.4. välisenä aikana, joko suoraan ravintola Raatihuoneelle p. 050 408 6009, ravintola@raatihuone.fi tai diakoniatyöhön Merjalle p. 044 7335 222, merja.leinonen@evl.fi tai Virpille p. 044 7335 283, virpi.jukarainen@evl.fi.

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan hädänalaisten auttamiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

Yhteisvastuu-keräys torjuu tänä vuonna ihmiskauppaa.
Yhteisvastuun noin 40 000 vapaaehtoista kerääjää ovat jälleen liikenteessä keräyslippaiden kera.