Kaksi nuorta, joiden suun ja nenän edessä kasvomaskimaisesti teksti: Mä tarvitsen uskua tulevaisuuteen.

Yhteisvastuukeräys

Seurakuntamme Yhteisvastuukeräys 2022

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on Koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.

Kampanjassa nostetaan erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan lisää turvallisia aikuisia ja muita hyvinvointia – ja aivan erityisesti mielen hyvinvointia – edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että maailmalla.

Keräyksen oman seurakunnan osuudella järjestetään Iisalmen nuorten tuki ry. kanssa nuorille yhteisöllinen jouluruokailu v. 2022.

Lahjoita Iisalmen seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

Verkkolahjoituslomakkeen kautta tästä

Mobiililahjoitus

Iisalmen seurakunnan MobilePay -lahjoitusnumero 49441

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi.

Myytävät tuotteet

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi on myynnissä villasukkia ja -lapasia yhteisvastuukeräyksen logolla. Neuleet tehdään tilauksesta. Sukkaparin hinta on aikuisilla 15 euroa ja lapsilla 10 euroa ja lapasten hinta on aikuisilla 10 euroa ja lapsilla 5 euroa. Tuotteet neulotaan Nalle-langasta.

Tilatessasi sukkia mittaa jalkapohjasi pituus kantapäästä pottuvarpaan kärkeen. Kengän koon ja tuon mitan avulla saat varmasti sopivat sukat.  Lapasia tilatessasi mittaa kätesi ranteesta keskisormen kärkeen ja vielä peukalohangasta etusormen kärkeen.

Voit myös esittää väritoiveen neuleen päävärin ja kuvion värin suhteen.

Tilaukset diakoniatyöntekijä Minna Heinoselle minna.heinonen@evl.fi tai 044-7335222.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä (Siirryt yhteisvastuu.fi -sivustoon)

Yhteisvastuu pähkinänkuoressa

YouTube-video

Yhteisvastuun logo. Teksti: Anna MobilePay-lahjoitus seurakuntamme yhteisvastuukeräykseen numeroon 49411.

johtava diakoniaviranhaltija
74100 Iisalmi

diakonian ja lähetyksen lähiesimies

Kuvan vasemmassa yläreunassa teksti tilaa sukat tai lapaset. Oikeassa yläreunassa neljä yhteisvastuuvillasukkaa. Vasemmassa alakulmassa kuvat kolmesta yhteisvastuu lapasparista ja oikeassa alareunassa teksti Yhteisvastuu, lähimmäisen rakkauden kansanliike