Ruoka-apua jaetaan joka toinen maanantai.

Ruoka-apu  

Apu on tarkoitettu vähävaraisille sekä haastavassa elämäntilanteessa oleville iisalmelaisille.  

Ruoka-apua jaetaan maanantaisin klo 10.00-11.00 Lippuniemen srk-kodin pihalla (Kiviahonkatu 18). 

Ruoka-apuna jaetaan niitä tuotteita, joita kaupat ovat lahjoittaneet jakopäivän aamuna. Ruoka-apu on päihteetön tapahtuma. 

Ohjeet koronavirustilanteessa  

Jalan paikalle saapuvat odottavat omaa vuoroaan parkkipaikalla. Jokaisen osallistujan tulee huolehtia turvallisesta välimatkasta toisiin tartuntojen ehkäisemiseksi. Autolla saapuvat odottavat myös vuoroaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Ruokakassit pyritään antamaan hakijoille siten, että kosketusta vältetään. Paikalle ei pidä tulla sairaana. 

Ruokakasseja jaetaan yksi kassi asiakasta kohden. Lapsiperheiden osalta huomioidaan lasten lukumäärä. Asiakas ei voi saada ylimääräisiä ruokakasseja toiselle henkilölle vietäväksi.  

Ruokakassi voidaan tuoda kotiovelle harkinnan mukaan heille, jotka ovat oikeutettuja  seurakunnan diakonia ruoka-apuun mm. vähävaraisuuden vuoksi, mutta eivät pysty ruokakassia itse hakemaan. Perusteena on riskiryhmään kuuluminen tai mm. flunssaoireet. Pyyntö kotiin kuljetuksesta seuraavalle maanantaille tulee tehdä viimeistään edellisenä perjantaina klo 13.00 mennessä. 

Diakoni Kirsimaria Määttä vastaa ruoka-apuun liittyviin tiedusteluihin ja pyyntöihin tiistaista – perjantaihin klo 9-13 numerosta 044-7335 226. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös sähköpostitse diakonia.iisalmi@evl.fi.   

Ruoka-avun järjestämisessä ovat mukana Iisalmen Adventtiseurakunta, Iisalmen Helluntaiseurakunta, Iisalmen ev.lut. seurakunta, Pysäkki ry sekä Iisalmen Vapaakirkko.