Kynttilä ikkunalla, sataa, vesi valuu ikkunoissa.

Suru

Tukea vaikeaan tilanteeseen voit saada sairaalapastorilta, oman seurakunnan diakoniatyötekijöiltä ja papeilta. Hautajaisten jälkeen suruun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä hautauksen toimittaneeseen pappiin.

Sururyhmä

Sururyhmässä on mahdollisuus jakaa ja pohtia läheisen kuolemaan liittyviä asioita, tunteita ja kokemuksia. Ryhmässä saa olla halutessaan myös hiljaa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen ja yhdessä olemiseen surun, muistojen ja myös ilon äärellä. Ryhmään voi tulla vaikka läheisen kuolemasta olisi jo kulunut pidempikin aika. Seuraava sururyhmä alkaa keväällä 2023.

Lisätiedot diakoniatyöntekijä Raija Autio 044 7335 224 tai raija.autio@evl.fi.

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivänä on usein tapana muistaa kuolleita läheisiä viemällä kynttilöitä hautausmaalle. Pyhäinpäivän kirkot Kustaa Aadolfin kirkossa, Kustaa Aadolfin hautausmaalle ja muualle haudattujen nimet. Pyhän Ristin kirkossa Kangaslammin hautausmaalle haudattujen nimet. Kynttilähartaus Kangaslammin hautausmaalla (ei nimien lukua).

diakoniaviranhaltija
74100 Iisalmi