Mediatyö Lähi-Idässä
Mediatyö Lähi-Idässä

“Jumala on niin hyvä! Hän lähetti enkelinsä suojelemaan meitä, kun Libanonissa räjähti. Menetimme paljon, mutta se ei ole mitään sen rinnalla, että Jeesus rakastaa meitä ja että Hän antoi meidän jäädä eloon. Olen todella kiitollinen.” – katsoja Libanonista

Arabiankielinen alue

Lähi-itä on usean uskonnon syntypaikka ja hengellinen keskus, mutta kristinuskon juuret ovat monelle alueen asukkaalle tuntemattomat. Mediatyö rakentaa siltoja ja välittää luotettavaa tietoa. Television rinnalle ovat nousseet suoratoistopalvelu sekä sosiaalinen media, joilla voidaan tavoittaa miljoonia älypuhelimen käyttäjiä.

Arabiankielisen työmme painopiste on SAT-7-televisiotyössä. Satelliittitelevisio on alueella erittäin laajasti käytetty media, ja sen käyttöä on vaikea valvoa tai suitsia. Varsinkin nuoret seuraavat ohjelmia paljon myös älypuhelimilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lähi-Itä

Sekä köyhistä että rikkaista valtioista koostuvan Lähi-idän katsotaan usein ulottuvan Lounais-Aasiasta Pohjois-Afrikkaan ja Marokkoon asti. Kristityt ovat tällä noin 20 valtion alueella pieni, usein syrjitty ja monin paikoin myös vainottu vähemmistö. 

Lähi-Itä kartalla

 

Roy Rissanen (Kuva: Sansa)

Ota Yhteyttä

lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja
Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi

Osaamisalueena lähetystyö, kansainvälinen vastuu ja vapaaehtoistoiminta