Lasten ja lapsiperheiden kirkot.

Lasten ja lapsiperheiden kirkot

Ota mukaan kaveri ja kummi,vaari sekä mummi.

Lapsiperheet ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin!

Erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunnitellut  jumalanpalvelukset ovat muita jumalanpalveluksia lyhyempiä ja niissä on erityisesti lapsille sopivaa sisältöä. Pääroolissa ovat pienet lapset.

Vanhempien ei tarvitse huolehtia, jos lapselta pääsee itku, nauru tai vaikka sarja kunnon kiljahduksia!

Kirkkovuoden pyhien jumalanpalvelusten lisäksi lapsiperheille järjestetään Lastenkirkkoja, Perhejumalanpalveluksia, Taaperokirkkoja, Vauvakirkkoja ja ennen koulun aloitusta esikoululaiset siunataan koulutielle.

Lastenkirkot

Lastenkirkko on alle kouluikäisille suunniteltu kirkkohetki oman aikuisen seurassa. Se on kestoltaan n.30 min.
Kirkkohetkessä lauletaan Lasten Virsiä ja hengellisiä lauluja, sekä kuullaan ja nähdään Kirkkovuoteen liittyviä raamatunkertomuksia.

• Pyhän Ristin kirkossa (Haukiniemenkatu10b), torstaina  7.2., 4.4., 18.4., ja 2.5., klo 9.30
  • Kustaa Aadolfin kirkossa (Kirkkotie 1), torstaina 24.1., 21.2., ja 21.3., klo 9.30.

Lasten pääsiäisen kirkko

Pyhän Ristin kirkossa torstaina 18.4. klo 9.30

Taaperokirkko

Kirkkohetkeen kutsutaan vuoden sisällä 2 vuotta täyttävät kastetut lapset. Kummit saavat olla siunaamassa pientä kummilastaan ja näin osallistua kastehetkellä lupaamaansa kristilliseen kasvatukseen yhdessä vanhempien kanssa. Lasten ja kokonaisen perheen osallistuminen yhteiselle ehtoolliselle on hyvin tärkeä osa tätä kirkkohetkeä.

Kirkkohetki ei ole paikallaan hiljaa istumista, Taaperokirkossa liikutaan ja leikitään yhdessä. Tuo kirkkoon mukanasi virpomisoksa. Laulamme ja virvomme yhdessä. Kirkon päätteeksi nautitaan yhdessä mehu ja kahvia.

Seuraava Taaperokirkko-messu on Kustaa Aadolfinkirkossa palmusunnuntaina14.4. 2019., klo 17.

Vauvakirkko

Erityisesti pientä, vuoden sisällä syntynyttä kastettua vauvaa kutsutaan Vauvakirkkoon ensivierailulle. Pieni vauva kokee kaiken aisteillaan, näin  saamme ihmetellä, katsella, kuunnella ja leikkiä ja tuntea olomme turvalliseksi Taivaan isän sylissä, kotikirkossa.

Kummit saavat olla siunaamassa pientä kummilastaan ja näin osallistua kastehetkellä lupaamaansa kristilliseen kasvatukseen yhdessä vanhempien kanssa. Lasten ja kokonaisen perheen siunaaminen on hyvin tärkeä osa tätä kirkkohetkeä. Vauvakirkosta saat mukaasi kastelehden, joka ripustettiin kasteesi jälkeen Kastepuuhun.

Seuraava vauvakirkko on mikkelinpäivänä 29.9.

Ekaluokan aloittavien siunaaminen koulutielle

Keväällä 2019

• tiistaina 14.5. klo klo 18.30
  • keskiviikkona 15.5. klo 18.00

Tilaisuudet ovat Pyhän Ristin kirkossa, Haukiniemenkatu 10 b.

Lasten kauneimmat hengelliset laulut

Aika ja paikka varmistuvat myöhemmin.

Lapsityönohjaaja Riitta Kauhanen puh. 044 7335 227, riitta.kauhanen@evl.fi.