Henkilö kävelee apuvälineen kanssa.

Apua ja tukea sairauden keskellä

Sairaus ja kuolema herättävät usein kysymyksiä, pelkoja ja epävarmuutta. Ota rohkeasti yhteyttä sairaalapappiin silloin, kun haluat puhua ja tarvitset kuuntelijaa, kun toivot rukoushetkeä tai haluat viettää ehtoollista. Sairaalapappiin voit olla yhteydessä myös silloin, kun haluat jättää jäähyväiset tai järjestää saattohartauden kuolleelle omaiselle.


Sairaalapappi

Sairaalapastori on kiireetön lähimmäinen, jolla on sairaalasielunhoitajan erikoistumiskoulutus. Keskustelut hänen kanssaan ovat luottamuksellisia.

Sairaalapappi palvelee potilaita, omaisia ja henkilökuntaa Iisalmen sairaalassa (Ylä-Savon osastot 1-3, psykiatrinen ja riippuvuusosasto), Palvelukeskus Kirkonsalmella, Onnimannissa, Vetreassa, hoitokodeissa (Aurinkokartano, Hopeinen Kuu, Iisakki, Kultasirkku, Pihlajaharju) ja kotihoidossa.

Sairaalapastori Kristiina Turkin tavoitat varmimmin arkipäivisin klo 9-17 joko puhelimitse 044 7335208 tai laitoksen henkilökunnan avulla. Arki-iltaisin klo 17-21 ja viikonloppuisin klo 9-21 voit ottaa yhteyttä seurakunnan pappiin soittamalla 044 7335253 (papiston puhelin).

Voit ottaa yhteyttä sairaalapastoriin myös sähköpostilla: kristiina.turkki@evl.fi.

Sairaala- ja pienkotihartaudet löydät täältä ►

Suomen sairaaloissa toimii yli sata sairaalapappia. He ovat kaikkien potilaiden käytettävissä henkilökohtaista keskustelua, rippiä tai sielunhoitoa varten. 

Sairaalapappi kulkee vierelläsi kun olet sairas

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla

Ota yhteyttä

sairaalapastori
Iisalmen seurakunta
(017) 833 51
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi