Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliittoon vihkimistä edeltää aina avioliiton esteiden tutkiminen. Siinä selvitetään, että aiotun avioliiton solmimiselle ei ole laissa säädettyä estettä. Tutkinta tulee tehdä vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Se on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu siinä seurakunnassa missä kihlakumppanit ovat kirjoilla tai toinen heistä. Myös Digi- ja väestötietovirasto voi suorittaa esteidentutkinnan.

Näin tilaat avioliiton esteiden tutkinnan

1. Vekkotilaus: ► Täytä verkkolomake (Siirryt linkistä valtakunnalliseen esteidentutkinta.fi -sivustoon)Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

2. Postitse: Lataa tulostettava pdf-verkkolomake, täytä ja postita lomake osoitteeseen Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio ► Tulostettavan lomakkeen saat tästä (Siirryt valtakunnalliseen esteidentutkinta.fi -sivustoon).Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenten avioliitonesteiden tutkinnan tekee Kuopion aluekeskusrekisteri. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntiin kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan(Pielavesi, Keitele), Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.

Aluekeskusrekisterin palvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2023

Virkatodistukset, avioliiton esteidentutkinta ja sukuselvitykset, sekä muut jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 Kuopion aluekeskusrekisteriin.

Palvelut ovat saatavilla Kuopion aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 alkaen puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä, sekä asioimalla Kuopion toimistolla.

Palvelutoimiston ja Hautauspalveluiden toimiston palvelut pysyvät ennallaan. Vain jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin. Lisätietoa muutoksesta. (ylasavonseurakunnat.fi)

Käyntiosoite: Suokatu 22 B, 2. kerros. Postiosoite: PL 1064
70101  Kuopio

Jäsenrekisteripalveluihin kuuluvat kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Kuopion aluekeskusrekisteri (kuopionseurakunnat.fi)