Strategia

• kutsuu ihmisiä kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen,
• tukee seurakuntalaisten kasvua ihmisenä ja kristittynä elämän eri vaiheissa
• rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta

Iisalmen seurakunnan arvot

Iisalmen seurakunta sitoutuu kirkon arvoihin:

Pyhän kunnioitus

• Tunnustamme Pyhän kolmiyhteisen Jumalan; Isän, Pojan ja Pyhän Hengen
  • Näemme Jumalan kuvan ja pyhyyden kaipauksen ihmisessä
  • Toimimme 10 käskyn pohjalta
  • Edistämme toimissamme lepopäivän pyhittämistä
  • Arvostamme kristillistä perinnettä ja viemme sitä eteenpäin

Vastuullisuus

• Huolehdimme lähimmäisistämme lähellä ja kaukana
  • Varjelemme luomakuntaa
  • Käytämme kaikkia voimavaroja kohtuullisesti. Voimavaroilla tarkoitamme aineellisten voimavarojen lisäksi myös työntekijöiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden resursseja.
  • Pidämme kiinni sovituista asioista

Oikeudenmukaisuus

• Kohtelemme kaikkia samanarvoisesti ja edistämme ihmisten tasa-arvoisuutta. Tasa-arvoisuus toteutuu myös seurakunnan eri työmuotojen välillä
  • Puolustamme ja autamme heikkoja ja syrjäytyneitä
  • Toimimme ja ratkaisemme asiat tasapuolisesti, kaiken tarkastelun kestävästi

Totuudellisuus

• Puhumme rohkeasti, tunnustuksemme mukaisesti kolmiyhteisestä Jumalasta
  • Puhumme asioista niiden oikeilla nimillä ja puutumme epäkohtiin emmekä lakaise niitä maton alle. Totuuden nimissä emme loukkaa toisiamme vaan toimimme toista kunnioittaen
  • Uskomme ja elämme niin kuin opetamme

Yhteinen näkymme, millainen haluamme olla:
Iisalmen seurakunta on osallisuuden ja vastuullisuuden yhteisö, jonka toiminnassa on sekä hengellistä syvyyttä että inhimillistä lämpöä.

Tätä näkyä tavoittelemme seuraavin päämäärin

Hengellinen elämä vahvistuu

• Seurakunnan jumalanpalveluselämä on monipuolista ja siinä huomioidaan eri kohde- ja ikäryhmät.
  • Puhumme selkeästi kristinuskon mukaisesti pyhästä ja armollisesta Jumalasta. Käytämme ymmärrettävää kieltä.
  • Ylläpidämme työntekijöiden yhteistä näkyä perustehtävän hoitamisesta ja siihen sitoutumisesta
  • Seurakunnassa on mahdollisuus vuorovaikutteiseen pohdintaan Raamatun sanan pohjalta.
  • Seurakunta on armon yhteisö, johon saa tulla sellaisena kuin on ilman erityisiä velvoitteita.

Huolehdimme heikommista ja kohtaamme kaikki tasavertaisina

• Tuemme ja rohkaisemme seurakuntalaisia kantamaan vastuuta lähimmäisen rakkauden toteutumisesta
  • Tavoitamme eri kohderyhmät heidän tarpeensa huomioon ottaen
  • Luovumme tarvittaessa vanhoista toimintatavoista ja tartumme rohkeasti uusiin haasteisiin sekä uusiin työn tekemisen välineisiin resurssiemme mukaisesti
  • Varaudumme vanhusväestön kasvuun

Kirkon jäsenyys vahvistuu

• Kaikessa toiminnassa on selvästi esillä seurakunta hengellisenä yhteisönä
  • Etsimme keinot, joilla madaltaa seurakunnan toimintaan osallistumisen kynnystä
  • Ihmiset löytävät seurakunnasta mielekkäitä vastuunkantamisen paikkoja. Suunnittelemme, toteutamme ja arvioimme toimintaa yhdessä.
  • Etsimme aktiivisesti yhteyttä niihin, joiden siteet seurakuntaan ovat heikot
  • Teemme työmme laadukkaasti ja kohtaamme ihmiset aidosti ja henkilökohtaisesti
  • Viestinnässä pidämme selkeästi esillä seurakuntaan kuulumisen edut
  • Tuemme kotien kasvatustyötä

Viemme viestiä

• Pyrimme siihen, että evankeliumi tavoittaa kaikki asuinpaikasta ja erilaisista elämäntilanteista riippumatta. Näin viestintä edistää hengellistä kasvua. Tässä muistamme myös maailmanlaajan vastuumme.
  • Viestintämme on vuorovaikutuksellista
  • Olemme aktiivisesti mukana rovastikunnallisessa yhteistyössä
  • Korostamme, että jokainen työntekijä ja luottamushenkilö on sekä viestinviejä että tuoja
  • Pidämme seurakunnan viestintästrategian ajanmukaisena

Seurakunta työyhteisönä voi hyvin ja rakenteet palvelevat toimintaa

• Toimimme yhteistyötä tehden yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tuemme hyvää me-henkeä. Työyhteisössä muistamme olevamme ihmisiä, jotka voivat myös epäonnistua tehtävissään.
  • Kiinnitämme huomiota työntekijöiden ja vapaaehtoisten jaksamiseen.
  • Seurakunta pitää huolta työntekijöistään sekä varustaa heidät tarvittavin tiedoin, taidoin ja työvälinein sekä toimitiloin.
  • Kehitämme niin esimies- kuin alaistaitojamme.
  • Työntekijöiden ja työalojen vastuujaot ovat selvät ja hallintorakenne kunnossa.
  • Seurakunta noudattaa laadittavaa henkilöstösuunnitelmaa.
  • Taloutta ja toimitiloja hoidetaan suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.