Uutiset

Uutislistaukseen

Broilerikeittoa lautasella.

Yhteisvastuukeräys kokoaa syömään ja liikkumaan yhdessä Iisalmessa

25.3.2022 13.02

Iisalmessa järjestetään pitkästä aikaa Syödään yhdessä -tapahtuma tiistaina 5.4. klo 10.30. Kahden euron keittolautasen äärellä päästään seurustelemaan ja tekemään hyvää yhdessä. Tapahtuman tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle. Viikolla 14 ovat myös Yhteisvastuun lipaskerääjät liikkeellä Iisalmessa kauppojen edustalla. Lankalauantaina voi tulla jumppailemaan Keila- ja Liikuntakeskus Liikkeelle hyväntekeväisyyteen. 

Syödään yhdessä -tapahtumassa tarjolla herkullinen broilerkeitto 

Syödään yhdessä -tapahtumaan kannattaa tulla nyt ajoissa, sillä vapaaehtoisten valmistamaa broilerikeittoa on rajallinen määrä. 

-Ruokaa on varattu 120 henkilölle, kertoo Iisalmen seurakunnan diakoniaviranhaltija Anu Naakka. 

Annoksen hinta on kaksi euroa ja alle kouluikäisistä lapsista ei peritä maksua.  

Lipaskerääjälle kannattaa varata pikkurahaa tai hyödyntää mobiilimaksuja 

Yhteisvastuun lipaskerääjät ovat liikkeellä Iisalmessa maanantaista 4.4. perjantaihin 8.4. klo 12.00-18.00 eri kauppaliikkeiden edustoilla. Maanantaina 4.4. lipaskerääjät ovat CityMarketilla, tiistaina 5.4. Kauppakeskus Torikulmalla, keskiviikkona 6.4. HalpaHallilla, torstaina 7.4. kauppakeskus Iisassa ja perjantaina 8.4. Prismalla.  

Keila –ja Liikuntakeskus liike tarjoaa elämyspäivän ja mahdollisuuden osallistua Yhteisvastuukeräykseen 

Keila- ja liikuntakeskus Liike järjestää tapahtuman ilman korvausta, tarjoamalla elämyspäivän. Päivän aikana voi käydä lahjoittamassa lipaskeräykseen tai kassalle haluamansa summan, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.  Jumppapäivässä lauantaina 16.4. on 25 minuutin settejä, joiden välillä salin ovi on auki 5 minuuttia. Tapahtumassa voi jumpata niin monta settiä kuin jaksaa. Jumpat ovat kaikille sopivia ja teemoja laidasta laitaan lihaskunnan ylläpidosta kehon huoltoon. 

- Ohjaajat huomioivat ihan kaikki, voit tulla hyväntekeväisyyden nimissä liikkumaan ja nauttimaan. Tässä on ihan mahtava syy lähteä ja tulla mukaan liikkumaan, toteaa Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen. 

Ukrainan tilanne ja Yhteisvastuukeräys 

Ukrainan tilanne on osoittanut, kuinka yllättäen kriisit realisoituvat. Lapset ja nuoret, jotka kärsivät edelleen meillä ja maailmalla koronapandemian seurauksista, sodan herättämä huoli kasvattaa henkistä kuormaa entisestään. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, joka reagoi pitkittyneisiin katastrofeihin ja lisäksi sodan kaltaisiin ennakoimattomiin kriiseihin. 

-Yhteisvastuukeräyksen tuotolla tuetaan nuoria kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon yhteiskunnan ja maailmantilanne, Naakka toteaa. 

Nyt kerättävän Yhteisvastuukeräyksen tuottoa ei ehditä käyttää tänä vuonna tarvittavaan akuuttiin apuun Ukrainassa. Jos tilanne vuonna jatkuu 2023 edelleen vaativana, voidaan tämän vuoden keräysvaroja käyttää myös ukrainalaisten auttamiseen.  

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen, 044 733 5228, tanja.reinikainen@evl.fi 

Diakoniaviranhaltija Anu Naakka, 044 733 5225, anu.naakka@evl.fi