Uutiset

Uutislistaukseen

Auringonkukka, liukuvärinä Ukrainan lipun värit.

Tukikonsertti tuo lohtua ja mahdollisuuden auttaa ukrainalaisia

30.3.2022 09.13

Palmusunnuntaina joukko paikallisia musiikin taitajia esiintyy Pyhän Ristin kirkossa 10.4. klo 17.00 hyväntekeväisyyskonsertissa. Tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. 

Hyväntekeväisyyskonsertissa kuullaan yksin- ja kuorolaulua sekä musiikkia viululla ja sellolla. Iisalmen seurakunnan järjestämään tukikonserttiin esiintyjien hankkiminen ei ollut hankalaa. 

-Kaikki esiintyjät lupautuivat mukaan mielellään ensi kysymältä, kertoo Iisalmen seurakunnan johtava kanttori Hannu Virpi. 

Konsertissa esiintyvät Taito Kainulainen (laulu), Erkki Tyni (urut), Eevi-Maria Ojala (laulu, sello ja piano), Timo Dahlbacka (laulu), Hannu Virpi (urut), Meri Kettunen (viulu) ja sekä Nuorisokuoro Allegro johtajanaan Susanna Alajuuma-Kettunen. 

-Konsertissa kuullaan monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus monenlaista musiikkia, Virpi toteaa.

Konkreettista apua ja toivoa musiikin voimalla 

Iisalmen seurakunnan seurakuntapastori Timo Dahlbacka laulaa konsertissa muun muassa italialaisen säveltäjän Francesco Paolo Tostin Ave Marian, joka on yksi hänen lempilauluistaan. 

-Se on hieman erilainen Ave Maria –laulu, joka sopii myös pääsiäisen aikaan. Laulu vie rauhallisiin ja valoisiin tunnelmiin. Tuollaista hetkeksi toisiin maailmoihin pääsemistä ihminen tarvitsee tämmöisinä aikoina. Juuri tässä musiikin voima on verraton, Dahlbacka kertoo. 

Sota Ukrainassa huolettaa ihmisiä ja toivolla on nyt tarvetta.  

-Kautta historian maailma on pauhannut ja kautta historian on pieni ihminen voinut turvata Jumalaan. Paavalin sanoja tapaillen; ahdingossa saamme rohkaisua ja lohtua niin, että sillä voimalla jaksamme lohduttaa myös muita ahdingossa olevia. Yhdessä me pärjäämme, Dahlbacka lohduttaa. 

Konsertin kautta on mahdollisuus auttaa ukrainalaisia sekä saada valoa omaankin arkeen. 

-Tule yhteiselle musiikilliselle matkalle, irti arjesta. Samalla voimme tehdä pienen osamme ukrainalaisten auttamiseksi. Kaikki apu on siellä tarpeen, Dahlbacka toteaa. 

Konserttiin on vapaapääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu on 10 euroa. Konsertin tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräuksen voidaan kodista paenneilla tarjota humanitaarista hätäapua. Käytännössä se tarkoittaa ruokaa, juomaa ja esimerkiksi hygieniatarvikkeita. Apu toimitetaan paikallisiin pakolaissuojiin ja niitä tarjotaan myös rajanylityspaikoilla Unkarin ja Ukrainan välillä. 

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, johtava kanttori Hannu Virpi, 044 733 5251, hannu.virpi@evl.fi 
seurakuntapastori, Timo Dahlbacka, 0440 672 568, timo.dahlbacka@evl.