Uutiset

Uutislistaukseen

Ukrainalaisia pakolaisia, kuvan päällä liukuvärinä Ukrainan lipun värit.

Auta Iisalmeen saapuvia Ukrainan pakolaisia

22.4.2022 08.22

Iisalmen seurakunta on käynnistänyt paikallisen hätäapukeräyksen Iisalmeen tulleiden ukrainalaisten auttamiseksi. Suoran linkin lahjoitukseen löydät Iisalmen seurakunnan verkkosivuilta.

Lahjoittamalla keräykseen voit tukea kodeistaan paenneita uuden elämän alkuun Iisalmessa.

-Lahjoitusvaroilla hankitaan muun muassa ruokaa, hygieniatarvikkeita ja vaatteita. Apu toimitetaan perille diakonian kautta, kertoo Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijä Ritva Mustonen. 

Lahjoittaminen tapahtuu Kotimaanapu.fi -palvelun kautta täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lahjoituksen voi tehdä myös tilisiirrolla tilinumeroon FI54 1596 3000 1028 99, saajaksi merkitään Kirkkopalvelut ry / Kotimaanapu ja viestiksi kirjoitetaan Iisalmi 2461. 

Iisalmeen on saapunut pieni joukko ukrainalaisia pakolaisia 

Sodan jatkuessa Ukrainassa jo miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa. Ihmisiä on paennut eripuolille Eurooppaa sekä Suomea ja heitä on saapunut myös Iisalmeen. 

-Iisalmessa he ovat yksityisissä kotimajoituksissa. Seurakunta on auttanut heitä jo nyt antamalla apua muun muassa ruokaan sekä vaatehankintoihin, kertoo Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen. 

Reinikainen arvioi, että pakolaisten määrä tulee vielä kasvamaan myös Iisalmessa.