Uutiset

Uutislistaukseen

Tehdään hyvää! -tapahtuma tuo satoja nuoria Iisalmeen

Kuopion hiippakunnallinen nuorisotapahtuma Tehdään hyvää! tarjoaa taatusti tapahtumarikkaan päivän nuorille 1.10.2022. Tavoitteena on tarjota hyvän tekemisen ohella nuorille kiinnostavaa tekemistä, elämyksiä ja uusia kokemuksia, joissa usko, toivo ja rakkaus ovat läsnä. Tapahtumassa ovat mukana mm. piispa Jari Jolkkonen, Sukevan Sulttaani, Armo -bändi ja Ossi Jauhiainen.  

Tehdään hyvää! -tapahtuma käynnistyy avajaisilla ja messulla Pyhän Ristin kirkossa, jossa on mukana piispa Jari Jolkkonen. Musiikista vastaavat Armo -bändi ja Ossi Jauhiainen.  

Päivän aikana nuorille on tarjolla toimintapajoja, joissa on valinnan varaa runsaasti. Tarjolla on esimerkiksi American Gospel Workshop, Escape Room, ilmastopaja ja sirkuspaja. Toimintapajoissa pääsee myös halutessaan kisaamaan kerhonohjaajan taidoista Ohjaajataitajakisassa.  

Tehdään hyvää -salibandyturnausta järjestämässä myös Sukevan Sulttaani 

Päivän loppupuolalle pelataan Tehdään hyvää -salibandy turnaus, jossa kerätään salibandymailoja ja nalleja lahjoitettavaksi lapsille ja nuorille. Ottelua on järjestämässä useita hyväntekeväisyystapahtumia ideoinut Sukevan Sulttaani Mika Hujanen. Hujanen lähti järjestelyihin mukaan, kun Sonkajärven seurakunnan nuorisotyönohjaaja Hannu Keränen häneltä kyseli innokkuutta asiaan.  

-Mielellään tähän suostuin. Omilta osin pelaaminen lähti liikkeelle Keräsen vetämässä seurakunnan kerhossa ollessani noin kahdeksanvuotias. Tuosta hetkestä on kulunut paljon aikaa mutta muistot hyviä, Hujanen kertoo. 

Hujanen kannustaa nuoria lähtemään mukaan tapahtumaan. 

- Nuorten kannattaa tulla tapahtumaan viihtymään, löytämään kenties uusia ystäviä ja tekemään yhdessä hyvää. Puhaltamalla yhteen hiileen, saamme paljon hyvää aikaan ja se antaa varmasti myös nuorille omaan arkeen potkua, Hujanen kannustaa. 

Hujanen on ollut järjestämässä useita erilaisia hyväntekeväisyys tempauksia ja kipinä hyväntekeväisyystyöhön syttyi jo nuorena. 

- Hannu Keränen oli seurakunnan ohjaajana ilmiömäinen ja antoi hyviä ohjeita niin peliin, kuin arkeen. Jostain noilta ajoilta kumpusi myöhempään elämään idea, että kun omat pelit hiipuu, niin samaa boostia voisi tarjota myös eteenpäin, Hujanen kertoo 

Ilmoittautuminen on alkanut! 

Tapahtumaan ilmoittaudutaan mukaan oman seurakunnan nuorisotyönohjaajan kautta. Ilmoittautumisaika on 1.5.-10.9.2022. Lisätietoa tapahtumasta saa osoitteesta iisalmenseurakunta.fi/tehdaan-hyvaa 

Tehdään hyvää! -nuorisotapahtuman järjestävät Iisalmen seurakunta ja Iisalmen rovastikunta, Lasten ja nuorten keskuksen Itä-Suomen piiri, Lasten ja nuorten keskus ry ja Kuopion hiippakunta. 

Kuopion hiippakunta  

Kuopion hiippakuntaan kuuluvat Kuopion tuomiokirkkoseurakunta, Kuopion Männistön seurakunta, Kuopion Alavan seurakunta, Kuopion Puijon seurakunta, Kuopion Kallaveden seurakunta, Järvi-Kuopion seurakunta, Siilinjärven seurakunta, Iisalmen seurakunta, Varpaisjärven seurakunta, Lapinlahden seurakunta, Sonkajärven seurakunta, Nilakan seurakunta, Rautavaaran seurakunta, Kiuruveden seurakunta, Vieremän seurakunta, Kajaanin seurakunta, Paltamon seurakunta, Puolangan seurakunta, Suomussalmen seurakunta, Hyrynsalmen seurakunta, Kuhmon seurakunta, Sotkamon seurakunta, Joensuun seurakunta, Pielisensuun seurakunta, Rantakylän seurakunta, Vaara-Karjalan seurakunta, Enon seurakunta, Pyhäselän seurakunta, Liperin seurakunta, Outokummun seurakunta, Polvijärven seurakunta, Kontiolahden seurakunta, Ilomantsin seurakunta, Nurmeksen seurakunta, Lieksan seurakunta, Juuan seurakunta, Kiteen seurakunta, Tohmajärven seurakunta, Leppävirran seurakunta, Varkauden seurakunta, Joroisten seurakunta , Rautalammin seurakunta, Suonenjoen seurakunta ja Niiniveden seurakunta. 

3.5.2022 12.59