Uutiset

Uutislistaukseen

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokouspäätöksiä 4.5.2022

Ylä-Savon seurakuntayhtymän alueen kuuden kirkon silhuetit.

Iisalmen seurakunnan seurakuntapastorin virka ja nuorisotyönohjaajan virka sai täyttöluvan 

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi täyttöluvan Iisalmen seurakuntaan seurakuntapastorin IV vakinaiselle viralle. Iisalmen seurakuntaneuvosto esittää Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, että seurakuntapastorin virka julistetaan haettavaksi ilmoitusmenettelyllä. Viranaukioloajaksi esitetään 2.5.-3.6.2022 ja täyttämistä 1.7.2021 alkaen. Viranhoitomääräyksen antaa Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli.
Iisalmen seurakunnan nuorisotyönohjaajan virkaan myönnettiin myös täyttölupa. Virkaa voi hakea KirkkoHR:n kautta ja hakuaika on 8.8.-11.9.2022. Virka täytetään 1.11.2022 alkaen. 

Varpaisjärven kirkon kehittämis- ja korjaushanke

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Varpaisjärven kirkon muutossuunnitelmien hyväksymistä ja alistamista Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Varpaisjärven seurakuntaneuvosto on todennut lausunnossaan, että heillä ei ole huomauttamista muutossuunnitelmaan, mutta he edellyttävät erillisen apualttaripöydän käyttöönoton selvittämistä sekä lehterin lähellä viettävän tasanteen suoristamista (kuoro). Edelleen seurakuntaneuvosto pitää tärkeänä Varpaisjärven seurakuntatalon remontin suunnittelua kirkkotyöryhmän tehtävänannon mukaisesti.  

Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluverkoston uusimisen kaivuutöihin valittiin urakoitsija ja myönnettiin lisämäärärahaa  

Hankkeeseen oli varattu vuoden 2022 talousarviossa 50 000 euroa. Urakka tarjouksista edullisin oli 109 400 euroa (sis. alv 24%). Budjetin laadintavaiheessa kasteluverkoston kaivutyön teko oli aikomus toteuttaa omana työnä, mutta se on todettu mahdottomaksi vähäisen työntekijäresurssin vuoksi. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se myöntää muutoksena vuoden 2022 talousarvioon 61 400 euron suuruisen lisämäärärahan investointiosaan. 
Yhteinen kirkkoneuvosto päätti tilata Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluverkoston uusimistyöt edullisimman tarjouksen tehneeltä Iisalmen Putkiasennus Oy:ltä (109 400 euroa sis. alv 24%), mikäli yhteinen kirkkovaltuusto myöntää kohteeseen määrärahan ylitysoikeuden. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton urakkahinta jää alle kansallisen hankintarajan ja tarjouspyyntö lähetettiin neljälle urakoitsijalle. Määräaikaan mennessä saatiin kaksi tarjousta.

Iisalmen Metsäpirtti, Varpaisjärven seurakuntatalo, Sukevan Hirsikankaan leirikeskus

 Yhteinen kirkkovaltuusto kävi läpi 23.3.2022 pidetyn kiinteistöseminaarin ryhmätöiden tuottamia tulevaisuusvaihtoehtoja ja päätti jatkotoimista. Iisalmen Metsäpirtin myyntiasiaa selvitellään edelleen. Varpaisjärven seurakuntatalon tilanteeseen päätettiin palata kesällä tehtävien kuntotutkimuksien valmistuttua. Hirsikankaan leirikeskuksen korjaushankkeesta päättäminen siirretään ja asiaa käsitellään sen jälkeen, kun Varpaisjärven seurakuntatalon kuntotutkimuksen tulokset ovat valmistuneet.
Kiinteistöjä koskeva päätöksenteko ja tiedotteet on koottu tänne. (ylasavonseurakunnat.fi)

Kokouksen pöytäkirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (domus.evl.fi)

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, p. 044-7335 211 ja sähköposti: katariina.bergbacka@evl.fi

5.5.2022 08.22