Uutiset

Uutislistaukseen

Toukokuussa siunataan kylvöjä ja lauletaan Suvivirttä

Kylvöjen siunauksissa käydään peltojen laitoihin mullan tuoksuun, kevään voimaan ja pyydetään Jumalalta siunausta kasvulle sekä iloitaan uudesta kasvukaudesta. Sen lähempänä kevät ei voi olla kesää, kun kirkoissa vietetään Suvivirren sunnuntaita 29.5. Tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita! 

Oraalla oleva pelto.

Kohti pellon laitaa käy kirkkokansan tie  

-Kylvön siunaaminen on nöyrtymisen ja ihmettelyn paikka ja aika. Kasvu on aina ihme, salaisuus, joka vetää nöyräksi, toteaa Sonkajärven seurakunnan seurakuntapastori Anne Pulkka.  

Kylvöjen siunaus muistuttaa, ettei leipä kasva leipomossa eikä maito tule kaupasta, vaan luonnosta maanviljelijän työn tuloksena. 

-  Täällä Ylä-Savossa meillä on puhdas luonto ja ahkerat tekijät tuottavat maailman parasta ruokaa. Kylvön siunauksessa kiitämme Jumalaa ja pyydämme hänen siunaustaan kasvulle ja sen kaikille mahdollistajille, Pulkka muistuttaa. 

Jo joutui armas aika suvivirren sunnuntaihin  

Suvivirren sunnuntai 29.5. kutsuu kaikkia laulamaan Suvivirttä jumalanpalveluksiin. Suvivirren sunnuntaita on vietetty toukokuun lopulla vuodesta 2010 saakka, jolloin juhlistetaan kesän alkamista. Etkoina Suvivirren sunnuntaille vietetään Koko Suomen Suvivirttä lauantaina 28.5. klo 18.00. Tuolloin kaikkia haastetaan keräämään omat ystävät yhteen veisaamaan yhdessä Suvivirttä. Voit jakaa oman lauluhetkesi somessa tunnisteilla #suvivirsi #suvenkomeinsuvivirsi 

Kylvöjen siunaukset seurakunnissa 

Iisalmen seurakunta 

  • Su 29.5. klo 10.00 Kustaa Aadolfin kirkolla. Luomakunnan sunnuntai, kylväjän kirkkopyhä. 

Lapinlahden seurakunta 

  • Ke 25.5. klo 10.00 ekumeeninen toukosiunaus Luovassa Puussa. 

Nilakan seurakunta 

  • Su 29.5. klo 19.00 Laura ja Sauli Savolaisella Keiteleellä, Koutajärventie 84 b 
  • To 2.6. klo 18.30 Pirjo ja Matti Niskasella Pielavedellä, Roviorannantie 493, Jylhä 

Sonkajärven seurakunta 

  • Pe 20.5. klo 9.00 Niemen tilalla Sukevalla, Niementie 67 
  • To 26.5. klo 18.00 Sonkajärvellä Eino Luukkosen pelloilla, Lamminpääntie 

16.5.2022 09.59