Uutiset

Uutislistaukseen

Iisaaren laituri ja kesäinen järvi.

Iisaaressa vietetään avoimien ovien päivää

19.5.2022 09.41

Iisalmen seurakunta järjestää pienen tauon jälkeen Iisaaren leirikeskuksen avoimien ovien päivän 28.5.2022. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan saareen, saunomaan ja viettämään keväistä päivää ainutlaatuisessa luontokohteessa. 

Iisaaressa avoimien ovien päivässä on mahdollisuus muun muassa saunomiseen, suppailuun, melomiseen ja pihapelien pelailuun. Kioskista voi ostaa makkaraa paistettavaksi sekä juomia. Kioskin tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. 

Avoimet ovet järjestetään lauantaina 28.5. ja venekuljetukset lähtevät klo 10.00 alkaen Iirannasta (Ouluntie 633c) puolen tunnin välein. Iirantaan on myös ilmainen bussikuljetus Iisalmen seurakuntatalolta klo 10.00 ja paluu klo 14.00. Toki Iirantaan voi tulla omin kyydeinkin. Viimeinen paluuvene lähtee Iisaaresta klo 15.00. 

-Monella iisalmelaisella on hienoja muistoja ja kokemuksia Iisaaresta. Nuotiolle istahtaessa saattaa tulla mieleen ne parhaat leirimuistot ja paljon täällä on uuttakin ihmeteltävää. Puitteet keväisen päivän viettämiseen ovat mainiot. Upeaa luontoa ja kivaa tekemistä löytyy kaikille, kertoo johtava nuorisotyönohjaaja Jouni Vuorijärvi Iisalmen seurakunnasta. 

Avoimien ovien yhteydessä järjestetään myös kesän 2022 rippikoulujen vanhempainiltapäivä, jonka aikana on mahdollista tavata rippikoulujen työntekijöitä. 

Iisaaren leirikeskus 

Suosittu Iisaaren leirikeskus sijaitsee saaressa Iijärvellä, johon jo matka veneellä kesäisellä järvellä tarjoaa elämyksen. Leirikeskus valmistui vuonna 1982. Vuosina 2018-2019 leirikeskusta lähdettiin kehittämään ekologisuus edellä Eko-Iisaari –hankkeessa, johon saatiin Ely-keskukselta/Ylä-Savon Veturi ry:ltä tukea reilun 40 000 euroa. Iisaareen mahtuu kerrallaan noin 40 leiriläistä. Käyttöaste on 42 prosenttia. Tilaa voi vuokrata muun muassa rippikoulukäyttöön, leirikouluihin, lasten ja varhaisnuorten leireihin sekä pienimuotoisiin perhejuhliin.