Uutiset

Uutislistaukseen

Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluvesiputkiston uusimisurakka alkaa

Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluvesiputkiston uusimisurakka alkaa viikon 37 alussa. Urakan on määrä olla valmis viikolla 43, hyvissä ajoin ennen pyhäinpäivää. Urakka toteutetaan niin ettei se häiritse hautausmaalla tapahtuvia hautauksia.  

Kastelukannuja ja lapioita telineellä Iisalmen Vanhalla hautausmaalla.

-Vanhan hautausmaan kasteluvesiputkisto on jo iäkästä, huonokuntoista ja sen vuoksi myös vikaherkkää. Putkisto on asennettu aikoinaan myös hyvin pintaan, remonttia perustelee Ylä-Savon seurakunnan seurakuntapuutarhuri Hannu Huttunen. 

Hautapaikoille työstä ei aiheudu haittaa. Uudet vesilinjat kaivetaan pääasiassa käytäviä pitkin sekä osin entistä reittiä hauta-alueilla.  

Urakan vuoksi kastelujärjestelmä joudutaan sulkemaan hieman normaalia aikaisemmin, viikon 37 alusta. Kasteluvettä on kastelualtaissa, joista vettä voi ottaa kastelukannuihin. Huttusen mukaan syksy on hyvää aikaa putkistoremontille, koska kasteluveden tarve on kesää vähäisempää. 

-Toivomme seurakuntalaisten ymmärtävän tilanteen ja urakasta aiheutuvan mahdollisimman vähän harmia. Se kuitenkin turvaa putkiston osalta häiriöttömämmän veden saannin hautausmaalle pitkäksi aikaa eteenpäin, Huttunen toteaa. 

-Jatkossa kasteluvesi lasketaan hanasta suoraan kannuun. Käytössähän on järvivesi, jota ei tarvitse hapettaa, Huttunen kertoo. 

Remontin myötä vesipisteiden määrä kasvaa hieman. Kaikkiaan hautausmaalle vesipisteitä tulee 25 kappaletta.  

- Vesipisteiden ulkoasu muuttuu siistimmäksi ja kastelualtaat poistuvat käytöstä pääsääntöisesti, Huttunen mainitsee. 

Liikkumista työskentelyalueen välittömässä läheisyydessä kannattaa välttää, muutoin hautausmaalla voi liikkua entiseen tapaan vapaasti. Kaikki kaivannot peitetään tai eristetään yön ajaksi sekä viikonlopuiksi. Uusimisurakan koko 16 hehtaarin alueelle toteuttaa Iisalmen Putkiasennus. 

Lisätietoja: Ylä-Savon seurakuntayhtymä, seurakuntapuutarhuri Hannu Huttunen, 044 300 0928, hannu.m.huttunen@evl.fi 

Fri Sep 09 15:16:00 EEST 2022