Uutiset

Uutislistaukseen

W.A.Mozartin suurteos Iisalmessa – Requiem kuullaan pyhäinpäivänä Kustaa Aadolfin kirkossa

Nyt on  mahdollisuus kokea kirkkomusiikin suurteos Iisalmessa. Seurakuntaviikon aluksi kuullaan W.A. Mozartin Requiem pyhäinpäivänä la 5.11. klo 15.00 Kustaa Aadolfin kirkossa. Esiintymässä on 50 henkinen Ylä-Savon Sinfonietta johtajanaan Rauno Tikkanen, Ylä-Savo -kuoro sekä solisteja.  

nuotit_M.jpg

- Requiem on kirkkomusiikkiteos eli oikeastaan katolisen kirkon jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. Näin ollen Requiem sopii erittäin hyvin esitettäväksi juuri pyhäinpäivänä ja nimenomaan kirkossa, kertoo Iisalmen seurakunnan johtava kanttori Hannu Virpi. 

Kovin usein Iisalmessa ei ole suuria kirkkomusiikkiteoksia kuultu. Suurten teosten valmistaminen ja esitys on aina pitkän harjoittelun tulos. 

-Nyt on jälleen erinomainen tilaisuus tulla nauttimaan suurteoksen musiikista ja sanomasta. Mozartin musiikki on ajatonta ja kuolematonta, ja se voi lohduttaa kuulijaansa tämän epävarman ja pelottavan ajan keskellä, Virpi mainitsee. 

Requiemin kuoroharjoitukset aloitettiin 2019, mutta projekti keskeytyi koronapandemian vuoksi. Harjoitukset aloitettiin uudelleen keväällä 2022. 

Ylä-Savon Sinfonietan lisäksi esiintymässä on 35 henkinen Ylä-Savo kuoro ja neljä solistia. Solisteina ovat Piia Rytkönen (sopraano), Päivi Lappalainen (altto), Tuomas Miettola (tenori) ja Rolf Broman (basso). 

- Kustaa Aadolfin kirkon kuori asettaa haasteita ison esityskoneiston sijoittelussa, mutta siellä on esitetty aikaisemminkin isoja kirkkomusiikkiteoksia, toteaa Virpi luottavaisena.  

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Torstaiklassiset ja Iisalmen seurakunt. 20 euron liput voi ostaa ennakkoon lippu.fi -palvelusta tai Iisalmen kulttuurikeskukselta. 

Lisätiedot: Iisalmen seurakunta, johtava kanttori Hannu Virpi, 044 733 5251, hannu.virpi@evl.fi 

Wed Oct 26 07:15:07 EEST 2022