Uutiset

Uutislistaukseen

Iisalmessa talvivaatekeräys Ylä-Savoon saapuneille pakolaisille

Ylä-Savoon tulleet pakolaiset tarvitsevat ehjää, puhdasta ja lämmintä talvivaatetta. Iisalmessa järjestetään talvivaatekeräys pakolaisille, Ukrainan sodasta kärsivien ja tilapäistä suojelua tarvitsevien hyväksi Ylä-Savon alueella. Iisalmen seurakunta ja Suomen Punaisen Ristin Iisalmen osasto järjestävät keräyksen yhteistyössä 21.11.-22.11.2022.

talvivaatteita.jpg

 Keräykseen toivotaan eritoten talvivaatteita ulko- ja sisäkäyttöön, talvisukkia, käsineitä sekä talvikenkiä. Lisäksi voi lahjoittaa lakanoita ja pyyheliinoja. 

- Jotta lahjoituksia voidaan antaa eteenpäin tarvitsijoille, on tärkeää, että ne ovat käyttökuntoisia, ehjiä ja puhtaita, kertoo Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen. 

Lahjoitettavia vaatteita voi tuoda 21.11.-22.11.2022 klo 10.00–17.00 Keisarinkulmalla olevaan keräyspisteeseen. Vapaaehtoiset Iisalmen seurakunnasta ja SPR:stä ovat ottamassa lahjoituksia vastaan.   

Talvivaatekeräyksen kautta saadut vaatteet ja tekstiilit toimitetaan Ylä-Savon alueella oleville pakolaisille ja juuri perustettuun Iisalmen vastaanottokeskuksen asukkaille. Majoitustarve on kasvanut Suomessa ja se näkyy myös Ylä-Savossa. Kuopion Setlementti Puijola perusti Iisalmeen vastaanottokeskuksen Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta. Iisalmen vastaanottokeskuksessa on hajasijoitettuja asiakaspaikkoja 200. Toiminta alkoi lokakuun lopulla.  

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen, 044 733 5228, tanja.reinikainen@evl.fi 

Punainen Risti, Iisalmi, monikulttuurisen ystävätoiminnan koordinaattori, Riitta Topelius, riitta.topelius@gmail.com,  0400 540 041. 

Thu Nov 10 15:10:43 EET 2022