Uutiset

Uutislistaukseen

Piispa Jolkkonen Iisalmeen piispantarkastukseen

Piispa Jari Jolkkonen toimittaa piispantarkastuksen Iisalmen seurakunnassa ja Ylä-Savon seurakuntayhtymässä. Näkyvin osuus seurakuntalaisille on piispan vierailu seurakunnassa13.–15. maaliskuuta, kun piispan voi tavata useissa eri yleisötilaisuuksissa ympäri seurakuntaa.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat tekevät tarkastusmatkan hiippakuntansa seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin 8-10 vuoden välein. Tarkastukseen sisältyy mm. työntekijöiden ja luottamushenkilöiden neuvotteluja piispan ja tarkastusseurueen kanssa. Tarkoituksena on arvioida seurakunnan ja seurakuntayhtymän toimintaa, sen vahvuuksia ja mahdollisia kehittämisen kohteita sekä etsiä visioita tulevaisuuden varalle. Lisäksi siihen kuuluu seurakunnan itsearviointi sekä erillinen talouden ja hallinnon tarkastus. Koko tapahtumaketju kestää seurakunnan arjessa noin reilun vuoden. Kuopion hiippakunnan piispantarkastuskäytäntöä on uudistettu viime vuosien aikana. Erona aikaisempaan on seurakunnan oma pohdinta toiminnasta ja työskentely sen kehittämiseksi jo ennen varsinaista piispantarkastusta. Kestoltaan tarkastus on myös pidempi, kaikkiaan noin 1,5 vuotta.

Tule tapaamaan piispaa lasten kirkkoon, Rukajärvikeskukselle ja juhlamessuun

Seurakuntalaisille näkyvin osa on piispan vierailu, joka järjestetään Iisalmessa perjantaina 13.–15.3. Ensimmäisenä tarkastuspäivänä eli perjantaina piispa Jolkkonen vierailee seurueensa kanssa mm. Lyseolla, Päiväkoti Simpukassa ja TOIMI-säätiöllä. Kaikille avoin tilaisuus, kansalaistapaaminen, järjestetään Iisalmen seurahuoneella, Rukajärvikeskuksella pe 13.3. klo 18.30 alkaen. Lisäksi piispan voi tavata kaikille avoimessa lasten kirkossa pe 13.3. klo 9.15 alkaen sekä juhlamessussa su 15.3. klo 10.00 alkaen Pyhän Ristin kirkossa. Juhlamessun jälkeen piispa antaa seurakunnalle päätöslausunnon piispantarkastuksessa tekemistään havainnoista. Viikonlopun ohjelmaan kuuluvat lisäksi seurakunnan ja seurakuntayhtymän työntekijöiden sekä luottamushenkilöiden kanssa käytävät keskustelut.

Lisätietoja antaa vs. kirkkoherra Martti Sallinen, 044 7335 246,martti.sallinen@evl.fi

23.2.2015 08.30