Uutiset

Uutislistaukseen

Iisalmen Vihki-ilta tarjoaa juhlalliset ja helpot kirkkohäät 2.3.2023 Kustaa Adolfin kirkossa

Iisalmen seurakunta järjestää osana valtakunnallista Hääyö -tapahtumaa Vihki-illan, jossa avioliiton voi solmia ilman isompaa häästressiä helposti. Kaikki musiikista pieneen tarjoiluun on järjestetty hääparille sekä häävieraille valmiiksi. 

Mies ja nainen suutelevat sydämen muotoisten ilmapallojen takana talvisessa maisemassa.

Vihki-ilta tarjoaa juhlallisen ja helpon tavan mennä naimisiin. Häävieraita voi kutsua mukaan itselle sopivan määrän tai tulla ihan vain kahdestaan. Pienten lasten perheille on järjestetty hoitoapua vihkimisen ajaksi.  

-Vihki-iltaan osallistuminen on ilmaista ja helppoa, Iisalmen seurakunnan seurakuntapastori Heli Heikkinen muistuttaa. 

Tapahtumaan ilmoittaudutaan 13.2.2023 mennessä. Mukaan kirkolle tarvitaan vain oma rakas, avioliiton esteiden tutkintatodistus, henkilöllisyystodistukset ja sormukset. 

-Sekä tietenkin paljon rakkautta ja iloista mieltä omaan juhlahetkeen, toteaa Heikkinen 

- Ystäväpariskunnat voivat halutessaan tulla vihityksi yhtä aikaa ja pyrimme huomioimaan myös parien toiveita vihkimisen kelloajasta, kertoo Heikkinen 

Torstaina 2.3.2023 Kustaa Aadolfin kirkossa vihitään samana iltana useita pareja. Vihki-ilta alkaa klo 16.00 ja parit vihitään puolen tunnin välein ilmoittautumisjärjestyksessä klo 21.00 saakka. Vihki-illassa voidaan toimittaa myös maistraatissa solmitun avioliiton siunaaminen. 

Ilmoittautumisen yhteydessä hääparilta tiedustellaan muun muassa häämarssitoive sekä mahdollisen hääseurueen määrä kakkukahveja varten. Häämarssiksi voi valita seuraavista: Mendelssohnin Häämarssi, Toivo Kuulan Häämarssi, Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen juhlamarssi, Edward Elgarin Pomp and Circumstance tai Jari Jakoleffin Aamen. 

Vihki-iltaan ilmoittaudutaan 13.2.2023 klo 13.00 mennessä Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimistoon numeroon 044 7335 202. 

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Tutkinta tulisi laittaa vireille vihki-iltaan tähdätessä viimeistään 13.2.2023. Esteiden tutkinta tilataan esteidentutkinta.fi -sivustolta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kirkollisessa vihkimisessä vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä ev.lut. kirkon jäseniä. 

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, seurakuntapastori Heli Heikkinen, 044 733 5255, heli.heikkinen@evl.fi ja ilmoittautuminen ja neuvonta klo 9.00-13.00 p. 044 7335 202

Vihki-illan valittavat häämarssit

25.1.2023 07.05