Uutiset

Uutislistaukseen

Tule mukaan auttamaan Gazan sodasta kärsiviä Kuopion hiippakunnan ja Suomen Lähetysseuran käynnistämään keräykseen

Vetoomus diakoniakeräykseen osallistumiseksi Gazan sodasta kärsivien auttamiseksi

Piispat Jari Jolkkonen

Piispat Jari Jolkkonen

Hamasin terrori-hyökkäyksestä 7.10.2023 käynnistynyt sota vaikeuttaa raskaasti siviilien ja myös palestiinalaiskristittyjen elämää Länsirannalla ja Gazassa. Kuopion hiippakunnan kumppanuuskirkkomme Jordanian ja Pyhän Maan evankelis-luterilainen kirkon (ELCJHL) työntekijöillä ja jäsenillä ei ole väkivaltaisuuksiin mitään osuutta. Kirkko on puhunut kärsivällisesti rauhan puolesta ja tuominnut johdonmukaisesti kaikki siviileihin kohdistuneen väkivallan teot, tulivatpa ne palestiinalaisten tai israelilaisten taholta. Silti kirkon jäsenet kärsivät vakavasti yhdessä muiden palestiinalaisten kanssa sodan aiheuttamasta kärjistyneestä turvallisuustilanteesta. 

Tiukentuneiden liikkumisrajoitusten takia suur-Betlehemin ja Ramallan alueella Länsirannalla asuvat eivät pääse työpaikkoihinsa. He menettävät tulonsa ja työnsä. Oliiviviljelmiltä elantonsa saavat eivät pääse korjaamaan satoa. Menetettyjen tulojen ja työpaikkojen takia monilla ei ole enää varaa maksaa vuokria eikä lasten koulumaksuja. Rahaa on yhä vähemmän myös ruoan ja lääkkeiden hankkimiseen. Toivottomuus valtaa mielet. Viestit kumppanuuskirkoltamme ovat poikkeuksellisen huolestuttavia.

Kuopion hiippakunta on yhdessä Suomen Lähetysseuran (FELM) kanssa perustanut oman diakoniakeräyksen kumppanuuskirkkomme (ELCJHL) diakoniatyön tukemiseksi Gazan sodasta kärsivien hädän lievittämiseksi. Diakoniakeräyksen turvin kumppanuuskirkkomme tarjoaa perheille muun muassa ruoka-apua ja tukea vuokriin, sähkölaskuihin, koulumaksuihin ja sairaanhoitokuluihin. Kirkko auttaa Länsirannalle jumiin jääneitä gazalaisia työntekijöitä, jotka eivät nyt pääse palaamaan koteihinsa. Näille työntekijöille diakoniaosasto toimittaa hätäapupaketit, jotka sisältävät ruokaa, hygieniatarvikkeita, peittoja ja vaatteita. Osa tuesta käytetään kirkon ylläpitämien luterilaisten koulujen työntekijöiden ja oppilaiden henkisen hyvinvoinnin tukemiseen. 

Kuopion hiippakunnan keräys on osa Suomen Lähetysseuran käynnistämää diakoniakeräystä (keräyslupa RA/2020/1538) ELCJHL:n diakonian työn tukemiseksi.

Kerätyt varat käytetään Suomen Lähetysseuran avustuspäätöksen mukaisesti.

Diakoniakeräykseen osallistuvat käyttävät tilityksessä seuraavia maksutietoja:

Keräys Jordanian ja Pyhän maan ev.lut. kirkon diakoniatyölle

Saaja: Suomen Lähetysseura

Tilinumero: FI25 8000 1600 0607 10

Viite: 1096407019610550.

Lahjoita Mobilepay:lla

Keräyksen Mobilepay-numero on 76664.

Keräyslupa RA/2020/1538 (voimassa toistaiseksi)

10.11.2023 09.14