Uutiset

Uutislistaukseen

Tulevat ekaluokkalaiset siunataan koulutielle

18.5.2015 11.56

Lapsen koulun aloitus on monelle perheelle suuri muutos ja tunteellinen tapahtuma. Kirkko elää mukana arjessa, perheitä tukien. Monet seurakunnat järjestävät siunaustilaisuuksia uusille ekaluokkalaisille ja näin tehdään myös kaikissa Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa.  
Kirkko ja koulut tekevät monenlaista yhteistyötä. Kasvatuksen arvot ja tavoitteet ovat samansuuntaisia. Kirkko haluaa tukea vastuullista elämäntapaa, olla mukana ihmisten arkielämässä ja korostaa tasavertaisuutta. Kouluun lähtevien ekaluokkalaisten siunaustilaisuus on hartaushetki, jossa lapsille rukoillaan turvallista koulutaivalta. Tilaisuuteen on usein kutsuttu mukaan myös isovanhemmat ja kummit. Siunauksen ajaksi lapset voivat polvistua alttarikaiteen ääreen ja heidät siunataan kättenpäällepanemisella. Siunatessaan lapsia pappi tai muu seurakunnan työntekijä voi sanoa esimerkiksi "Jeesus siunatkoon sinun koulutiesi ja koko elämäsi". Tilaisuuksissa lauletaan myös lapsille tuttuja virsiä.

 

Iisalmessa koulutielle siunauksia järjestetään Pyhän Ristin kirkossa yhteensä neljä: ma 18.5 klo 18.30, ti 19.5. klo 18.00, ke 20.5. klo 18.00 ja to 21.5. klo 18.00. 

Lisätietoja, Iisalmen seurakunta, lapsityönohjaaja Riitta Kauhanen, 044 7335 227

 

Lähde: www.evl.fi