Uutiset

Uutislistaukseen

Pitkäperjantain surujuhla edeltää pääsiäisen ilosanomaa

11.4.2017 13.30

Pääsiäistä edeltävä pitkäperjantai on Kristuksen ristiinnaulitsemis- ja kuolinpäivä. Se on kirkkovuoden ainoa surujuhla. Pääsiäinen on kristikunnan tärkein ja vanhin juhla, jolloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta.

 

Pitkäperjantain raamatunteksteissä seurataan Golgatan tapahtumia. Jeesus ristiinnaulitaan ja hän kuolee. Jeesuksen kärsimystie päättyy. Jeesuksen risti on kristitylle anteeksiantamuksen, sovinnon ja toivon merkki. Jeesus kantoi ristille koko maailman synnin. Hän rakensi sovinnon Jumalan ja ihmisten välille ja avasi tien ikuiseen elämään. Jeesuksen ristinkuolema kutsuu myös meitä rakentamaan rauhaa ja sovintoa toistemme kanssa.

Pääsiäinen juhlistaa Jeesuksen ylösnousemusta. Pääsiäisen toivon sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta: Jeesuksen ylösnousemuksen myötä kuoleman kahle on murrettu ihmiskunnan ympäriltä. Kristityt ovat viettäneet pääsiäistä aivan kristinuskon alkuajoista lähtien. Pääsiäistä vietetään kevätpäivän tasauksen jälkeisen täysikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tänä vuonna pääsiäinen on 16.4.

Lähde: Kirkon tiedotuskeskus

Iisalmen seurakunnan tapahtumia pitkäperjantaina ja pääsiäisenä

Pitkäperjantai 14.4.
Sanajumalanpalvelus klo 10 Pyhän Ristin kirkossa

Pääsiäispäivä su 16.4. 
Messu klo 10 Pyhän Ristin kirkossa
Tuomasmessu, perhemessu ja pyhäkoulu klo 17 Kustaa Aadolfin kirkossa

2. pääsiäispäivä 17.4.
Messu klo 10 Pyhän Ristin kirkossa
Saksofonisti Esa Pietilän konsertti klo 18 Kustaa Aadolfin kirkossa, vapaa pääsy, ohjelma 10€, tuotto Yhteisvastuulle.