Uutiset

Uutislistaukseen

Jarruta Tiekirkkoon taivaalliselle tauolle

Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkolla päivystävät kesällä Tiekirkko-oppaat kirkon ja seurakunnan historiasta kertoen. Ilmainen kirkkohistoriakierros on mitä mainioin ohjelmanumero esimerkiksi kesävieraille. Viileä kirkko on myös oiva taukopaikka hellepäivänä tai pieni kulttuurihistoria-annos sadepäivien ohjelmana. 


Kirkon opaskierros kestää kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Kirkkoa, taidetta ja kirkkomuseota tutkitaan kävijöiden toiveiden mukaan. Koulutetut oppaat tekevät kirkkokierroksesta kuulijalleen sopivan. Lapsille kirkon historiasta kerrotaan kuvien ja esineiden avulla, kun taas aikuisille ja historiasta kiinnostuneille avataan enemmän yksityiskohtia. Tänä kesänä Iisalmen seurakunnan Tiekirkko-oppaina toimivat Niina Paasovaara ja Tommi Hämäläinen (kuvassa).

Tiekirkko-oppaat päivystävät Kustaa Aadolfin kirkolla Iisalmessa 12.6.–18.8. ma–pe klo 10–18 välisenä aikana. Juhannusaattona 23.6. kirkko on suljettu.

Nappaa kuva Tiekirkko-autosta ja osallistu kilpailuun
Kesällä 2017 tien päällä tai kesätapahtumissa voi törmätä värikkääseen Tiekirkko-autoon. Kesäkuussa auto kiertää Tiekirkkoja, heinäkuussa auton voi kirkkojen ohella bongata SuomiAreenalla, Herättäjäjuhlilla, Tangomarkkinoilla ja Asuntomessuilla.
Nappaa kuva autosta ja osallistu Tiekirkkojen kuvakilpailuun. Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #tiekirkot jaetut kesäauto-otokset osallistuvat kilpailuun, jossa palkintoina on Samsung Galaxy A5 -matkapuhelin. Halutessasi voit kertoa, missä ja milloin auton kohtasit. Kilpailu jatkuu 31.7.2017 asti. Kilpailusta voi lukea lisää osoitteessa tiekirkot.fi/kilpailu.
Tänäkin kesänä Suomessa on avoinna kaikkiaan noin 260 evankelis-luterilaista ja ortodoksista Tiekirkkoa. Kaikkien Suomen Tiekirkkojen aukioloajat voit tarkistaa osoitteesta www.tiekirkot.fi.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän kirkkojen aukioloajat kesällä 2017

  • Kustaa Aadolfin kirkko Iisalmessa on avoinna 12.6.–18.8. ma–pe klo 10–18, suljettu 23.6.
  • Pyhän Ristin kirkko Iisalmessa on avoinna toimitusten aikana ja erikseen sovittuna.
  • Lapinlahden kirkko on avoinna 12.6.–4.8. ma–pe klo 11–16 ja viikonloppuisin toimitusten yhteydessä. Alapitkän kirkko on avoinna toimitusten yhteydessä.
  • Pielaveden kirkko on avoinna 5.6.–28.7. joka päivä klo 10–16. Laukkalan kirkko on avoinna toimitusten yhteydessä.
  • Sonkajärven kirkko on avoinna toimitusten yhteydessä. Sukevan on kirkko avoinna toimitusten aikana.
  • Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko on avoinna toimitusten yhteydessä.

12.6.2017 10.22