Uutiset

Uutislistaukseen

Uutinen_200x200_Vauva keinuttelee_kuva Maria Ojanperä_Iisalmen seurakunta_THUMB.jpg

Vauvoja hellitään kirkossa musiikilla

18.9.2018 12.30

Vauvamuskarikirkko kokoaa vuoden aikana kastetut lapset ja heidän läheisensä yhteiseen kirkkohetkeen mikkelinpäivänä 30.9.   

 

Kirkkohetkessä laulu ja hyräily, köröttely ja keinuttelu vievät vauvat musiikin pyörteisiin läheisten kanssa. Luvassa on liikettä, kosketusta, helistimen soittoa ja iloista hihkuntaa. Vauvoille suunnitellussa jumalanpalveluksessa nautitaan musiikkista kaikilla aisteilla, muistellaan pienen kastetta ja kokoonnutaan siunaamaan häntä ja kirkkovieraita.  

Kummeille tilaisuus tarjoaa mukavan yhteisen hetken lapsen kanssa, samalla kummi saa mahdollisuuden toteuttaa kastehetkellä antamaansa lupaustaan osallistua pienen kristilliseen kasvatukseen yhdessä vanhempien kanssa.

Kastepuu on kerännyt oksilleen lehtiä, joissa on vuoden aikana kastettujen vauvojen nimet. Puolentunnin mittaisen kirkkohetken päätteeksi kastetut saavat oman lehtensä mukaan. Tarjolla on myös pientä purtavaa isoille ja pienille ennen kotiin lähtöä.   

”Tilaisuus on kaikille avoin ja mukaan kutsutaan kaikkia perheitä riippumatta siitä onko kirkon jäsen vai ei. Kirkkoon voi tulla myös ilman omia lapsia, ihastelemaan pieniä” kertoo lapsityönohjaaja Riitta Kauhanen Iisalmen seurakunnasta.

Vauvamuskarikirkkoa vietetään mikkelinpäivänä, enkelten ja lasten juhlapyhänä 30.9. klo 17.00 Kustaa Aadolfin kirkossa.

 

 

Lisätietoja: lapsityönohjaaja Riitta Kauhanen p. 044 733 5227, riitta.kauhanen@evl.fi