Uutislistaukseen

Musiikkia ja maukkaita lounaita - Yhteisvastuukeräys alkaa 2.2.

Seurakunnissa sunnuntaina 2.2. käynnistyvä Yhteisvastuukeräys tuo tullessaan joukon tapahtumia mutta myös tärkeän viestin vanhemmille: #SINÄRIITÄT2020. Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta. 

Yhteisvastuukeräys tuo tullessaan joukon tapahtumia mutta myös tärkeän viestin vanhemmille: #SINÄRIITÄT2020

salmen Pyhän Ristin kirkossa Yhteisvastuukeräys laitetaan käyntiin sunnuntaina 2.2. klo 10 jumalanpalveluksessa kansanlaulujen tahtiin. Nuorisoseurojen Talvipäivät tuo kirkkoon soittotupakurssin osallistujat Antti Järvelän johdolla. Seurakuntatalolla on kirkonmenojen jälkeen tarjolla keittolounas Yhteisvastuun merkeissä. Lipaskerääjät ovat kaupoissa ma 3.2. alkavalla viikolla ja nyt heillä on tarjota myös mobiilimaksu-mahdollisuus. Helmi-maalikuussa nuoret tehopakkaukset lähtevät tekemään hyviä tekoja Iisalmessa ja antavat aikaansa Yhteisvastuukeräykselle. Tästä tiedotetaan lähempänä.

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta. 

Yhteisvastuukeräksen tuotosta puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. 

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä.

Yhteisvastuukeräyksen tuotoista jää 40 prosenttia Suomeen. 60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

2.2.2020 alkava Yhteisvastuukeräys juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

 

Yhteisvastuu tapahtumat 

Yhteisvastuutapahtumat näet tästä linkistä

Yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu.fi/kampanjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

www.facebook.com/yhteisvastuuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Lisätietoja: keräysvastaava Ritva Mustonen, 044 7335 221

29.1.2020 13.17