vapaaehtoistyofi_NELIO-RGB72 (1).jpg

Iisalmen seurakunta etsii vapaaehtoisia avun viemiseksi kotiovelle

25.3.2020 14.56

Tällä hetkellä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevat riskiryhmiin kuuluvat, yli 70-vuotiaat ja oireilevat, eivät voi tulla noutamaan itse seurakunnan ruoka-apua, hankkia itse lääkkeitä tai erilaisia tarvikkeita.

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Vapaaehtoisia tarvitaan avun viemiseksi kotiovelle heille, joille ei ole nyt mahdollista apua muuten saada.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua, mikäli olet alle 70-vuotias, et ole vastikään (14 vrk) palannut ulkomailta, etkä kuulu riskiryhmään tai ole flunssaoireinen. Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/iisalmi, joka on kirkkopalveluiden ylläpitämä palvelu. Palvelu edellyttää rekisteröitymistä, jonka jälkeen voit ilmoittautua tehtävään.

Ilmoittautua voi myös lähetyssihteeri Kirsi Tirrille 044 7335 262, kirsi.tirri@evl.fi,  diakoniatyöntekijä Anu Naakkalle 044 7335 225, anu.naakka@evl.fi. He antavat myös lisätietota tehtävistä.

Vapaaehtoistehtävät ovat pääasiallisesti maanantaina järjestettävän ruoka-avun viemistä kotiovelle. Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon SOTE saattavat tarjota ajoittain tehtäviä Iisalmen seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöille.