Uutiset

Uutislistaukseen

Yhteisen seurakunnan perustamisasiassa hengähdystauko

Seurakuntaneuvostojen päätöksistä kaksi myönteistä ja kolme kielteistä. Pielaveden seurakuntaneuvoston päätöstä jäädään vielä odottamaan.  

kuusi kirkkoa.png

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostot ja Keiteleen kirkkovaltuusto käsittelivät kokouksessaan 25.3.2020 aloitteen tekemistä oman seurakunnan lakkauttamisesta ja liittymisestä perustettavaan Ylä-Savon seurakuntaan. Samalla Ylä-Savon seurakuntayhtymä purkautuisi.     

Iisalmen seurakuntaneuvosto ja Keiteleen kirkkovaltuusto tekivät myönteisen päätöksen aloitteen tekemisestä. Iisalmen seurakuntaneuvosto äänesti asiasta ja teki myönteisen päätöksen äänin 10-4. Keiteleen kirkkovaltuuston päätös oli yksimielinen.    

Lapinlahden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakuntaneuvostojen päätökset olivat kielteisiä aloitteen tekemiselle. Seurakuntaneuvostot tekivät päätöksen yksimielisesti.  

Pielaveden seurakuntaneuvoston kokous ei ollut päätösvaltainen riittämättömän osallistujamäärän vuoksi.   

Seuraavaksi yhdistämisasiaa käsitellään yhteisessä kirkkoneuvostossa ja –valtuustossa, ne antavat lausuntonsa asiasta. Nämä lausunnot annetaan kuitenkin vasta sitten, kun kaikki seurakunnat ovat käsitelleet aloitetta. Eli odotetaan siis Pielaveden seurakuntaneuvoston aloitteen käsittelyä.   

  

Päätökset seurakunnittain   

 

Iisalmen seurakuntaneuvosto äänesti ja päätti äänin 10-4 tehdä aloitteen asiasta.   

Keiteleen kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti tehdä aloitteen asiasta.  

Lapinlahden seurakuntaneuvosto päätti yksimielisesti, että aloitetta ei tehdä.  

Pielaveden seurakuntaneuvosto seurakuntaneuvoston kokousta ei saatu päätösvaltaiseksi ja asian käsittely siirtyy myöhemmäksi. Seurakuntaneuvoston kokoukseen osallistui 11:sta jäsenestä 5 luottamushenkilöä. Päätösvaltainen kokous olisi edellyttänyt kuutta osallistujaa.   

Sonkajärven seurakuntaneuvosto päätti yksimielisesti, että aloitetta ei tehdä.   

Varpaisjärven seurakuntaneuvosto äänesti asiasta ja päätti äänin 9-2, että aloitetta ei tehdä. Kaksi seurakuntaneuvoston jäsentä jätti eriävän mielipiteensä asiasta.  

Seurakuntaneuvostot, kirkkoneuvostot- ja valtuustot voivat kokoontua koronaepidemian aikana  

Hallituksen linjauksen mukaisesti kokoontumista koskevat lukumäärä ja -ikärajoitukset eivät koske kunnan luottamustehtävissä toimivia. Kirkkohallituksen linjauksen mukaisesti samaa periaatetta sovelletaan myös seurakuntien luottamushenkilöihin. Kokoontumiselle ei ole asetettu oikeudellisia rajoituksia. Kirkkohallitus on päättänyt erityisjärjestelyistä poikkeusoloihin liittyen, mm. sähköinen kokoustaminen on tullut nyt mahdolliseksi. Ylä-Savon seurakuntayhtymässä yhteisen kirkkoneuvoston 31.3.2020 kokouksessa sovitaan sähköisen kokouksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Teknisen toteutuksen selvittely on jo alkanut.   

**********

Veto 3 -hankkeen infosivu >>

 

Aiemmin julkaistut tiedotteet:

Voit ladata selvityksen Ylä-Savon seurakuntayhtymän purkautumisesta ja yhden seurakunnan perustamisesta tästä >>Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Lisätietoja: 

Ylä-Savon seurakuntayhtymä hallintojohtaja Katariina Bergbacka, katariina.bergbacka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 044 7335 211 

Iisalmen seurakunnan vs. kirkkoherra Juha Antikainen, juha.p.antikainen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 044 733 5200 

Lapinlahden seurakunta kirkkoherra Lauri Jäntti, lauri.jantti@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 040 502 1439 

Pielaveden kirkkoherra Arto Penttinen, arto.penttinen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 0400 914 006 

Sonkajärven seurakunta vt. kirkkoherra Kimmo Kivelä, kimmo.kivela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 0440 711 235 

Varpaisjärven seurakunta kirkkoherra Timo Vainikainen, timo.vainikainen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 050 331 1441 

25.3.2020 20.34