Uutiset

Uutislistaukseen

rope-1469244_1920.jpg

Iisalmen seurakunnan diakoninen apu koronavirustilanteessa

27.3.2020 15.02

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta.

Päivitetty 16.6.2020

Diakoniatyöntekijät voivat tehdä nyt kotikäyntejä

Diakoniatyöntekijät voivat tehdä kotikäyntejä siinä tapauksessa, kun se on asiakkaan kannalta välttämätöntä tai työntekijä arvioi kotikäynnin olevan paras tapa tukea asiakkaan hyvinvointia ja jaksamista. Mikäli mahdollista, käynti seurakuntalaisen luona voidaan toteuttaa myös ulkotiloissa. Kaikissa kohtaamisissa tulee muistaa suositeltu turvaetäisyys (kaksi metriä). Oireetonkin ihminen voi kantaa virusta ja tartuttaa muita. Kotikäynnillä diakoniatyöntekijät käyttävät suu-nenäsuojausta asiakkaan ja työntekijän suojelemiseksi.

Lisätietoja: vs. johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen, puhelinnumero: 044 7335228, sähköposti: tanja.reinikainen@evl.fi
 

Ruoka-apu

Ruoka-apu on tarkoitettu vähävaraisille sekä haastavassa elämäntilanteessa oleville iisalmelaisille. Ruoka-apua jaetaan maanantaisin klo 10.00-11.00 Lippuniemen srk-kodin pihalla (Kiviahonkatu 18). Ruoka-apuna jaetaan niitä tuotteita, joita kaupat ovat lahjoittaneet jakopäivän aamuna. Ruoka-apu on päihteetön tapahtuma.

Ohjeet koronavirustilanteessa  

Jalan paikalle saapuvat odottavat omaa vuoroa parkkipaikalla. Jokaisen osallistujan tulee huolehtia turvallisesta välimatkasta toisiin tartuntojen ehkäisemiseksi. Autolla saapuvat odottavat omaa vuoroa autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Ruokakassit pyritään antamaan hakijoille siten, että kosketusta vältetään. Paikalle ei pidä tulla sairaana. 

Ruokakasseja jaetaan yksi kassi asiakasta kohden. Lapsiperheiden osalta huomioidaan lasten lukumäärä. Asiakas ei voi saada ylimääräisiä ruokakasseja toiselle henkilölle vietäväksi.  

Ruokakassi voidaan tuoda kotiovelle harkinnan mukaan heille, jotka ovat oikeutettuja  seurakunnan diakoniseen ruoka-apuun mm. vähävaraisuuden vuoksi, mutta eivät pysty ruokakassia itse hakemaan. Perusteena on riskiryhmään kuuluminen tai mm. flunssaoireet. Pyyntö kotiin kuljetuksesta seuraavalle maanantaille tulee tehdä viimeistään edellisenä perjantaina klo 13.00 mennessä. 

Diakoni Kirsimaria Määttä vastaa ruoka-apuun liittyviin tiedusteluihin ja pyyntöihin tiistaista – perjantaihin klo 9-13 numerosta 044-7335 226. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös lähettämällä meille viestin tästä tai lähettämällä viestin sähköpostiin osoitteeseen diakonia.iisalmi@evl.fi.   

Ruoka-avun järjestämisessä ovat mukana Iisalmen Adventtiseurakunta, Iisalmen Helluntaiseurakunta, Iisalmen ev.lut. seurakunta, Pysäkki ry sekä Iisalmen Vapaakirkko. 

Iisalmen seurakunta etsii vapaaehtoisia avun viemiseksi kotiovelle

25.3.2020 

Tällä hetkellä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevat riskiryhmiin kuuluvat, yli 70-vuotiaat ja oireilevat, eivät voi tulla noutamaan itse seurakunnan ruoka-apua, hankkia itse lääkkeitä tai erilaisia tarvikkeita.

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Vapaaehtoisia tarvitaan avun viemiseksi kotiovelle heille, joille ei ole nyt mahdollista apua muuten saada.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua, mikäli olet alle 70-vuotias, et ole vastikään (14 vrk) palannut ulkomailta, etkä kuulu riskiryhmään tai ole flunssaoireinen. Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/iisalmi, joka on kirkkopalveluiden ylläpitämä palvelu. Palvelu edellyttää rekisteröitymistä, jonka jälkeen voit ilmoittautua tehtävään. 

Ilmoittautua voi myös lähetyssihteeri Kirsi Tirrille 044 7335 262, kirsi.tirri@evl.fi,  diakoniatyöntekijä Anu Naakkalle 044 7335 225, anu.naakka@evl.fi. He antavat myös lisätietota tehtävistä. 

Vapaaehtoistehtävät ovat pääasiallisesti maanantaina järjestettävän ruoka-avun viemistä kotiovelle. Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon SOTE saattavat tarjota ajoittain tehtäviä Iisalmen seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöille. 

Ota meihin yhteyttä 

Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella tai sähköpostilla. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös lähettämällä meille viestin tästä tai lähettämällä viestin sähköpostiin osoitteeseen  diakonia.iisalmi@evl.fi.

Henkilökohtaisia tapaamisia tai kotikäyntejä emme valitettavasti voi tehdä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. 

Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolia läheisistä, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä. 

Yhteystiedot: 

diakoniaviranhaltija ​​​Raija Autioraija.autio@evl.fi044 733 5224

diakoniaviranhaltija Merja Leinonenmerja.leinonen@evl.fi044 733 5222

diakoniaviranhaltija Ritva Mustonenritva.mustonen@evl.fi044 733 5221

diakoniaviranhaltija Anu Naakkaanu.naakka@evl.fi044 733 5225

vs. johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainentanja.reinikainen@evl.fi044 733 5228

Yhteydenottopyyntöjä voi jättää myös Palvelutoimisto ja keskusrekisteriin soittamalla numeroon 044 7335 202.