Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakuntaviikon 6.-13.9.2020 tapahtumat järjestetään tarkasti THL:n ohjeita noudattamalla

Tulevana sunnuntaina 6.9. käynnistyy Iisalmessa seurakuntaviikko tapahtumineen, joka huipentuu Koko kansan juhliin kirkonmäellä. Tapahtumaviikko järjestetään uuden korona-arjen keskellä. 

Kolme ystävystä nauravat hersyvästi yhdessä.

Kuten seurakunnan kaikissa kokoontumisissa ja kirkollisissa toimituksissa, myös seurakuntaviikolla seurataan tarkasti THL:n 14.5.2020 antamia suosituksia. Niitä noudatetaan jokaisessa tapahtumassa ja kokoontumisessa riippumatta osallistujamäärästä, eli myös alle 50 hengen tapahtumissa. 

"Tämä takaa paremman turvallisuuden kaikissa tapahtumissa ja antaa vakaamman pohjan seurakunnan toiminnalle jatkuvasti muuttuvien ohjeistusten ja osallistujarajoitusten keskellä. Vaikka seurakuntaviikolla päästäänkin jopa juhlimaan yhdessä niin hyvin vakavasti ja tarkasti on mietitty miten rennot ja hauskat tapahtumat oikein järjestetään", naurahtaa kirkkoherra Sanna Komulainen. 

"Seurakuntaviikon tapahtumilla tarjotaan mahdollisuus elää ja kokea hengellisyyttä monella tapaa. Toinen tykkää laulaa, toinen liikkua, yksi pitää enemmän sanan kuulemisesta. Uskon että jokaiselle löytyy oma tapahtuma ja mahdollisuus tulla toisten joukkoon turvallisesti, mutta se edellyttää meiltä järjestäjiltä ja osallistujilta toinen toisistamme huolehtimista ja vastuunkantoa", pohtii Komulainen. 

Keskeisimmät kohdat THL:n suosituksissa ovat turvavälit ja käsihygienia, sekä osallistujien ohjeistaminen jokaisessa kokoontumisessa. Seurakuntaviikon tapahtumat järjestetään seurakunnan isoimmissa tiloissa ja osa ulkona. Käsihygieniasta on mahdollista pitää huolta tapahtumissa. Osallistujia ohjeistetaan jokaisessa tapahtumassa turvallisuusasioista. Tapahtumiin ei pidä tulla mukaan flunssaoireisena. 

Koronapandemian tilannetta seurataan tarkasti ja myös muutokset tapahtumiin ovat mahdollisia. Tiedot muutoksista ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla tapahtuman omalla sivulla Tapahtumat -osiossa. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa päätettiin syksyn toiminnan käynnistyessä noudattaa myös pienemmissä kokoontumissa THL:n ohjeistuksia siksi, että toimintaa voidaan järjestää mahdollisimman vakaasti ja turvallisesti ja tarjota mahdollisuuksia kokoontua hengellisyyden äärelle koronapandemian keskellä. Mikäli tartuntatilanne Ylä-Savon alueella heikkenee, niin muutoksia tehdään sen mukaan kuinka THL:n ja aluehallintovirastot suosittavat tai määräävät.

Katso Seurakuntaviikon koko ohjelma täältä.

Lisätietoja : Komulainen, 044 733 5200, sanna.komulainen@evl.fi. Tapahtumaviikosta tietoa saa myös Jouni Vuorijärveltä, 044 733 5215, jouni.vuorijarvi@evl.fi.
 

1.9.2020 10.25