Uutiset

Uutislistaukseen

Ehkäisevän päihdetyön viikon nuorten kirjoituskilpailun palkinnot jaettu

31.12.2014 14.15

Iisalmen seurakunnan lahjoittamat palkintoshekit saivat uudet omistajansa, kun Ehkäisevän päihdetyön viikon kirjoituskilpailun palkinnot jaettiin Iisalmen Kulttuurikeskuksella 5. marraskuuta.

Kirjoituskilpailun tavoitteena oli saada eri-ikäiset oppilaat miettimään omaa suhtautumistaan päihteisiin. Iisalmen ala-asteiden 5.–6.-luokilta, Juhani Ahon ja Kauppis-Heikin koulujen 7.–8.-luokilta ja 9.-luokilta pyydettiin viikon teemaan liittyviä, ainekirjoitustunneilla kirjoitettuja aineita. Aihe-ehdotuksina annettiin Ehkäisevän päihdetyön viikon teemaan liittyen mm. ”Selvin päin elämään”, ”Päihteettömyys –moderni valinta” ja ” Voinko vaikuttaa omaan onnellisuuteeni?”. Kirjoituksen aiheen sai valita myös itse ja kilpailuun osallistuminen oli vapaaehtoista.

Tänä vuonna alakouluilta ei tullut kirjoituksia, joten kirjoituskilpailussa jaettiin kahden sarjan palkinnot:

7.–8.-luokkalaiset

1. palkinto Annika Seppänen, Kauppis-Heikin koulu

2. palkinto Emma Immonen, Kauppis-Heikin koulu

3. palkinto Petra Turunen, Juhani Ahon koulu ja

3. palkinto Neea-Noora Tikkanen, Juhani Ahon koulu

9.-luokkalaiset

1. palkinto Janette Heikkinen, Kauppis-Heikin koulu

2. palkinto Mimosa Huusko, Juhani Ahon koulu

3. palkinto Peetu Partanen, Juhani Ahon koulu

Palkintoshekit ovat arvoltaan 60 €, 50 € ja 40 €. Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietettiin tänä vuonna 15. kertaa. Ehkäisevän päihdetyön tavoitteena on vähentää päihdehaittoja, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta, edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia. Teemaviikon valtakunnallisesta koordinoinnista vastaavat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Suomen Punaisen Ristin päihdetyö.

Lisätietoja diakoni Ritva Mustonen, 044 7335 221, ritva.mustonen@evl.fi