Uutiset

Uutislistaukseen

Iisalmen vuoden 2020 Lucia-neito on Anna Martikainen

Vuoden 2020 Lucia-neito on 15-vuotias iisalmelainen Anna Martikainen. Lucia-neito tapahtumaa vietetään tänä vuonna videoidun tapahtuman merkeissä.

Iisalmen vuoden 2020 Lucia-neito Anna Martikainen

Iisalmen vuoden 2020 Lucia-neito Anna Martikainen

Perinteistä Lucia-neito -tapahtumaa vietetään tänä vuonna uudella tavalla. Lucia-neidot esiintyvät videolla yhdessä Juhani Ahon yhdeksäsluokkalaisten soittajien sekä kuoron kanssa. Video julkaistaan keskiviikkona 9.12. osoitteessa iisalmenseurakunta.fi/lucia ja se on katsottavissa koko joulukuun ajan.

Lucian tuoma valo yltää videon kautta yksittäistä tapahtumaa laajemmalle. Videon äärelle voi hiljentyä joulun odotuksen lomassa missä tahansa sopivana hetkenä. Videota voi katsella yhdessä niin kodeissa, kouluissa, päiväkodeissa kuin vaikkapa hoitolaitoksissa.

Lucia-neidoksi tänä vuonna valittu 9-luokkalainen Anna Martikainen täyttää Lucian edellytykset hienosti. Hän on valoisa, elämänmyönteinen ja toiset huomioon ottava. Lucia-neidon valinta ja jouluinen Lucia-tapahtuma on muodostunut traditioksi, jonka eteen yhdeksännen luokan oppilaat ovat tehneet hienoa työtä tänäkin vuonna.

Lucian päivää vietetään tänä vuonna 13.12. kolmantena adventtisunnuntaina.

2020-12-04 08:45:28.0