Uutiset

Uutislistaukseen

Erilaisia ystävänpäiväkortteja.

Ilahduta tuntematonta ystävänpäiväkortilla

15.1.2021 15.05

Iisalmen seurakunnan diakonia kannustaa ihmisiä lähtemään mukaan ystävänpäiväkortti -kampanjaan, jonka tarkoitus on ilahduttaa yksinäistä vanhusta ystävänpäiväkortilla.

Syksyn aikana kerätyistä FinSote-kyselyn tuloksien mukaan korona-aikana suomalaisten sosiaalinen kanssa käyminen on vähentynyt ja yksinäisyyden kokemukset ovat kasvaneet. Tämä on huomattu myös Iisalmen seurakunnan diakoniatyössä.  

Päätimme tarjota helpon tavan kaikille osallistua yksinäisten auttamiseen ystävänpäivän merkeissä. Sitäkin päivää moni ikäihminen viettää yksin. Mitä useampi kampanjaan lähtee mukaan, sitä useampaa yksinäistä voimme yhdessä ilahduttaa muistamisella” - kannustaa Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijä Minna Heinonen. 

Ystävänpäiväkortteja voi askarrella itse tai ostaa valmiin kortin kaupasta. Korttiin voi kirjoittaa pienen tervehdyksen ja allekirjoittaa sen etunimellä. Kortit toimitetaan 6.2.2021 mennessä Lähetyskirppuun (Kauppakatu 15). Iisalmen seurakunnan diakonia toimittaa kortit perille yksinäisille vanhuksille Ylä-Savon Sote kuntayhtymän kotihoidon kautta.  

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, diakoniatyöntekijä Minna Heinonen, 044 733 5222, minna.heinonen@evl.fi